Najdi forum

V hrani je polno raznih dodatkov,E-jev in še česa.Kaj pa v kozmetiki?Saj skozi kožo tudi marsikaj preide v telo.Ali kdo,ki se oglaša v forumih, razmišlja o tem?Prav zanima me,kaj prevlada :neoporečnost ali razum ali zaslužek.Imela sem zelo neprijetno izkušnjo s kremo,ki naj bi bila zdravilna,zato še vedno iščem odgovore na vse strani.Vse napisano bo mogoče še opozorilo k večji previdnosti.Podpiram možnost,da najprej dobiš samo vzorec (majhno količino) za preizkus in šele,ko si prepričan, da ti izdelek ali zdravilna krema ustreza kupiš veliko pakiranje.Zame je to ekološko in ekonomsko upravičeno.Zanima me več mnenj o tem.

Spoštovani!

Žal kozmetika ni ravno tema za ta forum, zato vam večinoma lahko dam le svoje osebno mnenje. Zdrav človek, pri katerem tako imunski sistem kot ostale žleze, predvsem jetra, normalno delujejo, lahko opravi z vrsto različnih škodljivih snovi iz okolja, dokler seveda koncentracija ne postane previsoka. Kolikor mi je znano, za kozmetiko veljajo vsaj toliko strogi predpisi kot za hrano (na primer glede mikrobiološke neoporečnosti so še celo bolj strogi), vendar pa je vsaka nenaravna snov za telo tujek, katerega mora razgraditi na tak ali drugačen način, presnovki, ki pri tem nastanejo, pa so lahko tudi škodljivi čeprav osnovna snov ni bila. Pogosto niti ne vemo, kaj se potem s temi snovmi v telesu dogaja (lahko se na primer nekje kopičijo) in dodatno obremenijo telo. Osnovne smernice za zdrav način življenja in prehranjevanja veljajo tudi za kozmetiko. Imamo namreč tri možnosti: da se povsem izogibamo nepotrebni kozmetiki (ali industrijsko predelani hrani na primer), da uporabljamo kozmetiko narejeno na osnovi naravnih učinkovin, pri čemer je potrebno vedeti, da so lahko tudi med naravnimi škodljive snovi ali takšne, ki delujejo dražeče, ljudje pa smo na to različno občutljivi in iz tega sledi še tretje, kar ste že sama omenila, da preizkusite najprej manjšo količino in nato uporabljate le tisto, kar vam ustreza.

Lep pozdrav, dr. Romana Ružič

Spoštovani!

Žal vam na to vprašanje ne znam odgovoriti. Pri nas smo se ukvarjali z bioenergijo le z vidika biološko-fizikalnega raziskovanja, ne ukvarjamo pa se s praktičnim zdravljenjem. Najbolje bi bilo, če bi se obrnili neposredno na katerega od bioenergetikov v Sloveniji.

Lep pozdrav, dr. Romana Ružič

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close