Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja KOZMETIKA – katera, kje in kako pogosto

KOZMETIKA – katera, kje in kako pogosto

Oj,

imam dva meseca in pol staro pikico. Je moj prvi otroček, zato me zanimajo vaše izkušnje glede uporabe kozmetike. Mala ima zelo suho kožo, po obrazku se ji je celo začela luščiti. Verjetno bo potrebno kaj več kot umivanje s prekuhano vodo.

1. katero uporabljate (sama imam do zdaj kupljeno Bübchenovo, a uporabljala sem le prekuhano vodo).
2. kaj od kozmetike uporabljate (kopel, kremo za obraz…),
3. kako pogosto posamezne kremice nanašate.

Hvala in nočko vsem…

~~~~~~~ Hakuna matata z naravo.

HOj!
Se zdaj (dobri 2 leti) le mandljevo olje.
Pozdrav

Hej,

mi smo dobili na recept kremo z olivnim oljem, ki jo zmešajo sami v lekarni in so dejali, da lahko z njo mažemo kolikor hočemo.
Verjetno je res dobra, ker nima nikakršnih dodatkov, ki bi povzročali alergijo. Pa še plačati je ni bili potrebno.

Pozdrav.

Jaz vse od Bu:bchena

Mi tudi mandljevo olje pri dveh mesecih in pol. Sem poskušala z raznimi kremicami (Bubchen, Babydream od Mullerja, Babylove), pa se mi zdi, da so ga motile (mogoče celo pekle), ker se je vedno drl. Olje je še najbolj naravno in po njem ima tudi naš bolj navlaženo kožo.

Uporabljam:
hladilno mazilo za rito – Galenski laboratorij, enako kot v porodnišnici LJ,
mandljevo olje, šampon Bübchen 1x do 2x tedensko.

Po kopanju skoraj vedno: lotion od bubchena, velikokrat pa tudi ribodermin. Rito vedno po kakanju in čez noč z hladilnim mazilom od bubchena. Ribodermin imam vedno pri roki in če se mi zdi, da bi hotel dobiti kakšne pikice ali karkoli, takoj namažem. Ne vem, zame je zakon. Pa še lep vonj ima, prav diši po dojenčku.
In nikoli nismo imeli nobenih težav, kožo ima normalno, ne suho ne mastno!
Cini

Naš mali je star dobra 2 meseca. Rito mažemo z BebiVal in je čudovita. Po kopanju ga namažemo z olivnim oz. mandljevim oljem.

pri nas doma imamo za ritko praško pasto in hladilno mazilo od galenskega laboratorija LJ lekarn ter bepanthen (uporabljali bubchen in penthen hladilno pa se je zgodila iritacija kože)
za telo in obraz pa kremo iz olivnega olja – tako kot Pam na recept
(smo meli bubchen in mandljevo olje pa nam je pediatrinja zaradi občutljivost odsvetovala vse rožice vključno z ognjičem in kamilicami, mandljevo olje pa se je slabo vpijalo in je bla tamala skos čist mastna)
Ta krema na recept pa je fenomenalna – mažeš kolikor hočeš, lepo se vpija, nima nič razen olivnega olja v emulziji, nič lupljenja, mozoljčkov, hrapave kože.

Jaz mam nivejino kolekcijo. Pa ima ful čisto kožo in je brez problemov. Ko sem mu namazala Bubchen pa je dobil drobne mozoljčke. Sam ne vem a glih od kreme ali česa drugega.

A hvala,

da vidimo, mandljevo olje imam in ga nanašam po kopanju, a ne na obraz, se mi je do zdaj zdelo premastno, Za glavico – tudi odstranjevanje temenc – imam olivno olje. Hladilno mazilo imam od celjskih lekarn, včasih dobi malce rdečo ritko in ji takoj namažem z bepanthenom. Prav tako preventivno vsak večer, ker je ponoči ne previjam.

Kako pogosto pa mažete obraz? A je dovolj le enkrat na dan, zjutraj, ali je bolje večkrat po potrebi?

~~~~~~~ Hakuna matata z naravo.

New Report

Close