kožica na lulčku
Da ne bomo sejali samo od higiene:
Do večjih problemov pride v puberteti. Ko fantičku lulček stopi pokonci je zadeva s fimozo zelo boleča, ker preozka ali predolga kožica poka – na živo rano. Posledično je tudi spolni odnos podoben zelo nasilnemu razdevičenju.
Operacija v tej dobi je bistveno bolj boleča in sam poseg zahtevnejši, ker je lulček zaradi spolnih hormonov že bogateje prekrvavljen.
Torej, mame ne odlagajte predolgo operacije pri svojih sinovih.
Tista o naprednih državah je tudi malo bosa. Niso obrezani samo muslimani. Obrezani so tudi vsi židi. V ZDA je večina moških obrezanih.
Pozdravljeni,
vsi moški se rodijo s prilepljeno kožico in frenulom, deklice pa z deviško kožico. Prilepljenost kožice na glavico se odlušči povprečno pred vstopom v šolo, frenulum ali kožna opna med kožico in glavico spolnega uda pa ostane. Ta se lahko pretrga z močnejšim pritiskom ob prvem spolnem odnosu, pri samozadovoljevanju in zadnja desetletja tudi z zdravniško pomočjo. Zdravniki smo že v šoli in na seminarjih dobili navodila o pretrganju te vezi že v otroških letih, da ni kasnejših težav bodisi pri odnosih ali masturbiranju.
Iz tega sledi tudi moška nevednost o devištvu. Predlagatelji tega postopka se prav lahko spomnijo, da bi morali tudi deklicam odpreti himen, da bi jih ne bolelo in da nebi krvavele ob prvem odnosu.
TOLIKO O TEH DILEMAH.
LP MONIKA dr. urolog
Zelo lep in jasen odgovor narobe mislečim.Narava je dala,človek pa s svojo neumno pametjo dela po svoje,kakor mu paše.Kako so pa operirali pred dvatisoč leti in nazaj,pa takrat,ko je človek še živel v jamah,ko niso poznali nič od medicine?
Meni tudi pri dvanajstih ni šla kožica ćez glavico,pa sem sam to rešil brez operacije.Počasi sem večkrat probal porinit nazaj kožico,in čez nekaj časa se je razširila in sedaj normalno potuje.Zaradi higiene si ga večkrat umijem in je.Kake bolezni,dajte no.To je samo neznanje.Jaz svojemu sinčku ne bi dal nikoli odrezat kožice,kar je narava dala,ti ne more novben vzet.Razen,če gre za kako bolezen.To je že poseg v naravo,mislite,da je to prav?To je mučenje otroka.Kot so nekateri napisal že prej.
Ijaooo. Kolk enih čustev in nebuloz za eno čist običajno težavo. Sam sem se za obrezanje (tisto ta pravo , pa ji rečimo muslimansko, židovsko, ameriṣ̌ko) odločil v zreli dobi, ker me je preprosto motila čist mal preozka kožica tako da natanko vem kolk sem se pohabil. Sex je boljši, ženi je všeč, občutljivost za dotik brez erekcije se poveča za cca. 10 procentov, občutljivost v erekciji se zmanjša za ene 30 procentov ampak meni je ful všeč. En kup težav da se zrihta, ampak tisti ki gredo pod nož iz kateregakoli drugega razloga kot je medicinski…pa tudi ni gladek. Skratka ne razumem kaj pomeni predolga kožica na penisu ampak jaz bi poslušal urologa razen če gre za kaj privatnega pol pa je za po forumih brskat :-).