Najdi forum

koza

Dober dan!

Zanima me sledece. Imam probleme s kozo na obrazu. Na vrocini koza postane rdeca, recimo ko se vsedem v vroc avto, jem vroco in mocno zacinjeno ali pekoco hrano ali se zadrzujem v vrocih prostorih pa tudi ce sem custveno razrvan, na mrazu pa pordi zlasti nos in je na mrazu moj nos kot nos pijanca. Toda to niti ni najvecji problem, saj gre zgolj za estetski problem, ki se sicer na zdravi kozi ne pojavlja, ali pa vsaj ne v toliksni meri, kot pri meni.
Najvecji problem nastane, ko se ukvarjam s sportom, saj koza na obrazu postane mocno temno rdeca, ob vecjih naporih celo vijolicne, skrlatne barve, kar zna biti zelo motece in kaze na to, da s kozo niti slucajno ni vse v redu. Nimam problemov s prekomerno tezo, sem celo presuh, s sportom pa se ukvarjam rad in redno. Star sem 20 let.

Kaj menite, da bi lahko bil problem? Presuha in tenka koza ali prevelika gostota zilic v podkozju? Ali je to mogoce na kakrsen koli nacin pozdraviti, mogoce s kaksnim lokalnim antibiotikom ali celo operativno?

In se to. Ali lahko pacient zahteva mnenje specialista in zahteva napotnico od svojega zdravnika ali napotnico za specialista lahko napise zdravnik le po svoji presoji?

Hvala za vse odgovore in lep pozdrav!

Drago

Spoštovani!

Verjetno imate precej tanko kožo in podkožje, zato v primeru razširitve žilic in večjem pretoku krvi skoznje vaša koža daje vtis pordelosti. Bistvenega se ne da storiti.

Napotnico vaš osebni zdravnik napiše, ko oceni, da potrebujete zdravljenje ali diganostiko, ki vam jo bolje nudi drug zdravnik. Praviloma naj bi šlo za stvar dogovora.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close