Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina kost na stopalu

kost na stopalu

Spoštovani.
Imam kar precej veliko in občasno bolečo kost na obeh palcih na nogi. Zanima me, na koga naj se obrnem za morebitno odstanitev. Najprej na osebnega zdravnika? in potem? Baje je stvar samo samoplačniška? Ali res? Pred leti, leti – ko o samoplačništvu pri nas še ni bilo govora – je imela moja mama te težave in so jo operirali.
Hvala za odgovore,
mitjenka

Spoštovani!

Čemu se najprej razburjate nad samoplčaništvom? Halux valgus, oz. ukrviljen prst, kot ga imate vi je bolezen in operirali vam ga bodo (če se bo izkazalo za potrebno) v breme vašega zavarovanja. Najprej pojdite na pregled, da se ugotovi, če gre za to in kaj ter kako hitro je treba ukreniti. To stanje je posledica zravnanega spredenjga stopalnega loka in zato koristi nošnja vložkov ter vaje za stopala, ki vam jih pokažejo na fizioterapiji.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani,
hvala za odgovor. Zanima me še, ali je treba najprej k svojemu zdravniku.

Kar se tiče samoplačništva – niti se ne razburjam, pač pa me skrbi, saj se že kar po vrsti ponujajo samoplačniške usluge (od fizioterapije naprej, druga izbira je dolgo čakanje, naročanje ob nemogočih urah – človek ne more biti kar naprej na bolniški – ali vožnje v oddaljene konce in kraje).

To o kosti je bila pa res nepreverjena informacija.

Se opravičujem in zahvaljujem.
Mitjenka

Spoštovani!

Najbolje bi bilo, da vas najprej pregleda zdravnik in se pogovorit, kaj je smotrno in kako hitro je potrebno ukrepati.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close