Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Maksilofacialna in oralna kirurgija korenine šestice v sinusih

korenine šestice v sinusih

Spoštovani.

Imam precej uničeno šestico levo zgoraj. Zob je že bil popravljen, zdravljen, kanali so že zapolnjeni z zdravilom, samega zoba skoraj ni, imam povrhu prevleko. Vse to zdravljenje tega zoba traja že cca 5 let.

Sedaj, poi približno enem letu me je pričela ta šestica boleti na ugriz in pritisk. Moja osebna zobozdravnica mi je rekla, da žal ne vidi več rešitve za ta zob, saj j bil zdravljen kolikor je možno in da mora zob izpuliti.

Ko pa je videla še rtg sliko tega zoba (korenine naj bi bile globoko raščene v sinuse) me je poslala na stomatološko kliniko. Zob naj bi mi operativno odstranili, tudi šivanje rane…itd..

Malo me skrbi kako to poteka in kaj to pomeni, da je zobna korenina v sinusih?

Hvala za odgovor in lp.

Petruša

Po opisanem sodeč, je zob res potrebno izdreti. Korenine zgornjih šestic res velikokrat segajo v sinus, zaradi česar lahko nastane po izdrtju zoba komunikacija med sinusom in ustno votlino. Vendar, naj vas ne bo strah zaradi tega. Ob upoštevanju navodil, ki jih boste prejeli po posegu (prepoved povečevanja tlakov v zgornjih dihalih), se takšne rane povsem lepo zacelijo. Če korenine še niso povsem prerasle s sluznico, potem služi šivanje rane bolj temu, da se zadrži krvni strdek v prostoru, kjer je bil prej zob in nikakor ne pomeni, da bo zaradi samega šivanja izdrtje zoba kaj težje… Lep pozdrav, DD

********************************************* David Dovšak, maksilofacialni kirurg Dentalni kirurški estetski D center Rakuševa ulica 6 SI – 1000 Ljubljana T: 030 643 693 E: [email protected] www.d-center.si

New Report

Close