Korekcijska očala za 5. letnika
Pozdravljeni!
Moj 5 letni otrok je dobil recept za korekcijska očala. Ker v tem morju okvirjev se popolnoma nič ne znajdem, bi prosila, če mi lahko pomagate.
Namreč, ker je otrokom problem se na začetku navadit na takšne stvari (vsaj predvidevam) imam bojazen, da bo očala kaj kmalu polomil, razširil,… Teh okvirjev je tudi ogromno…plastični, kovinski, silikonski,….
Zanima me kakšne izkušnje imate VE, ki imate otroka, ki nosi očala. Bolj natančno me zanima kakšne okvirje imate in če ste z njimi zadovoljni ali ne?
V kolikor je možno, bi prosila, če mi lahko pošljete na ZS kakšno slikco očal ali kakšen link, da mi bo bolj jasno katere okvirje imate…
Hvala vam za čimprejšnjo pomoč.
Mateja,
okvirjev je malo morje :)) Najbjše bo, da ob nakupu vprašate optika. Nekateri otroci imajo rajši plastična (so lažje), drugi pa kovinska.
Zelo pomembno je, da otrok pri izbiri očal sodeluje – npr. pri barvi.
Moj je npr. na vsak način hotel resna, črna – firma je Adidas.
Midva imava zdaj že ta druga očala. Prej sva imela take v stilu Harrya Potterja, da si boš predstavljala. Smo bili kar nekajkrat nazaj pri optiku, ker jih je sin malo razštelal. Na koncu pa je odlomil štift in se ni dalo več popravit, pa še nova so mu glih pripadala. zdaj ima pa ene drugačne, pa nisem tolk zadovoljna z njim, ker imajo plastične ročke, firma so benetton, pa ko se odlomi, se odlomi. V treh mesecih že 2x, saj vem,. da je kriv naš živahnež, ampak mi je že kar nerodno, da sem včasih več pri optiku kot pa pri frizerju. Drgače so pa meni na Metelkovi odsvetovali te masovne optike, ala Clarus in podobne.
Jutro.
Jst vem, da mora otrok sodelovat pri izbiri okvirjev, ker mu pač morajo bit všeč, da jih nosi. Vendar sem tega mnenja, da moramo najprej starši zbrat kvaliteto oz. tista očala, ki smatramo, seveda s pomočjo optika, ka bodo zdržala. Sama sem pri isti starosti dobila očala in vem, da sem jih uničila kar precej, preden sem se dala v usodo, da jih pač moram nosit.
Zato žal nisem mnenja, da mora otrok sam zbirati med plastičnimi, kovinskimi, titan,…
Se pa popolnoma strinjam, da si otrok mora sam zbrati obliko in barvo očal.
Žal plastične…so pač plastične, čeprav boste rekli, da kvaliteta plastike zelo odvisna…
Nekaj se odločamo med “silikonskimi” in titan flex, ker se pač pregibajo na vse možne načine, je pa res, da je cena tudi konkretna (med 80 in 130€), ampak če resnično zdržijo, mi ni greh dat ta denar.
Jst vem, da je očal malo marje, zato sem zpraševala glede izkušenj in mnenj v zvezi s silikonskimi, plastičnimi, kovinskimi,….
Kar se pa tiče optikov so razred zase….ponujajo ti itak vse, sam se pa moraš odločit….
Zato sem se tudi po te nasvete obrnila na forum, kjer starši z lastnimi izkušnjami povedo kaj je bilo pri njih boljše in kaj ne
mateja2006
o znamkah oz, firmah ne vem nič je pa moj sin pričel nositi očala pri 3 letih
šla sva k optiku v domačem kraju kar je dobro za kasnejša popravila saj veliko naredijo brezplačno če si njihov
tam sem rekla da naj mu pokažejo nekaj okvirjev a ne tistih ko je firma pol cene, pa da zdržijo živahnega otroka (hiperaktiven)
nato je izbral 2 ali 3 ostale je optik pospravil in od teh je izbral seveda najdražjega čeprav ni vedel cene
res pa je da temu optiku zaupam ker sem tudi jaz že leta njihova stranka ,sem enkrat kupila pri super znanem optiku v ljubljani pa sva jih oba polomila, jaz prvič v 40 letih, nikoli več, da o ceni ne govorim, je v lj višja kot na periferiji za enake okvirje
potem pa smo hodili tja na 1 teden pa na14 dni potem na 1 mesec nikoli niso komplicirali
sedaj pa nimamo več težav saj je večji od mene 🙂
čeprav težko ga nisem nikoli prepričevala v cenejši nakup,ker se spomnim svojih očal iz otroštva ko nikoli nisem smela izbrati okvirjev, le v startu sem izločila najdražje, ki pa ni nujno da so bili bolj kvalitetni
moja izkušnja
pa lep pozdrav
Evo, mene da raportiram kako je bilo z nami.
Jaz sem najpraj šla od optika do optika in se pozanimala kaj lahko dobim. Ne boste verjeli, ampak nekateri sploh niso imeli pojma kaj prodajajo. Nekateri so me čudno gledali, ko sem jih vprašala ali imajo titan flexs okvirje za otroke, nekateri sploh niso imeli pojma kaj so julbo očala oz. če bi se stekelca dalo montirati noter. Sem se kar za glavo držala.
No, glede mojih obhodov optikov sem potem sama pri sebi razčistila, da bom otroku kupila res titan flex okvirje. Cena se giblje med 80 in 150€. Sem si mislila, draga so, pa naj bo. Riskiram!
S tamalim sem šla potem v tisto optiko, kjer so se mi zdeli najbolj poučeni o tistem kar imajo in sem jim direktno rekla, naj mi dajo ven na ogled 5 okvirjev titan flex za otroke oz. za fantka, ki sem ga imela zraven. Nisem gledala na ceno, ker sem že vedela približno koliko bom dala. S tamalim sva se vsedla za mizico in mu dala teh 5 okvirjev na ogled in rekla, naj si jih proba pa še ogledalo sem prosila optika. Otrok jih je samo pogledal in izbral enega. Vprašala sem, če je prepričan in če jih bo nosil pa zraven pripomnila, da je pravi frajer…hihi s takimi očali. No, res je tudi bil frajerček..hahah
Rekel je, da jih bo nosi. Kupila sem jih, dala 84€ in sva šla domov. Doma mu nisem nič forsirala. Naučila sem ga kako jih mora odložiti na mizici in da ne sme prijemati stekelca, itd. Prvi dan jih je imel 10 minut gor, naslednji pol ure, potem smo prišli na 2 uri in to čisto prostovoljno. Ko jih je imel gor celih 6 ur je z njimi šel v vrtec.
Seveda so ga sprejeli z občudenjem. In seveda je v vrtcu tudi bil en nebodi ga treba, ki mu je očala strgal z glave, jih vrgel natla in jih z OBEMA nogama sonožno hotel zdrobiti.
Kako se je končalo? Očala (okvir in stekelca) brezhibna in ne poškodovana. Niti ravnati jih ni bilo treba. Takrat sem ugotovila, da sem naredila pravi business!!!!
Tukaj vam lahko pomagamo.
Večina optikov, zlatarjev….., takšne stvri popravlja z plamenskim lotanjem. Kar pomeni, da s pomočjo ognja stalijo lot (drugo kovino z nižjim tališčem) in se ta prlepi-prime na oba odlomjena dela in na taki osnovi drži spet skupaj.
Slaba stra te tehnike je:
– da se titan ne da lotat. Zakar vam bodo preprosto rekli, da je treba kupit nove.
– če so iz kovine, ki se da lotat, vam zaradi ognja zažge barvo na očalah v obsegu 3 – 4 cm
– zlom ne sme biti blizu plastičnih delov, ker jih vročina poškoduje
– zlom ne sme biti blizu vijakov, mehanizmov
– tehnika je zamudna; očala je treba cela očala razstavit,
Tehnika mikrovarjenja pomeni spajanje-litje kovine med seboj. Kar pomeni da se dodana kovina ne prilepi na kovino, ampak se zlijeta med seboj. Vari se pod mikroskopom.
– zavarit je možno večinoma vse sodobne zlitine kakor tudi monokovine-TITAN
– barvo vam poškoduje max 1-2 mm okoli loma, kar se nato pobarva z lakom za kovino ali nohte
– zlom je lahko le 1-2 mm od plastike, dragih kamnov…….
– 280% močnejši zlom kot pri lotanju
Tudi meni so se zlomila očala iz titana. Bila so kar draga, pa še ne za v koš. Spraševal sem po raznih optikah, brez uspeha. Potem smo v laboratoriju poskušali na najrazličnejše načine popravit očala, nakar smo našli način, ki drži. Drugače smo zobotehnični laboratorij .
lp
Mi imamo očala iz titana in si super. Garancija je 10 let. Naša punčka jih zelo rada nosi, ker so zelo lahka. Imamo jih že 3 leta in do sedaj nismo imeli težav.
Pošiljam link, kjer so očala predstavljena
http://www.otroskaocala.si
Hakaja, verjetno si mislila očala Minima (titan, 10let garancije,…)
Moj nečak jih ima in so kul, brez problemov že nekaj let. Ob menjavi leč okvir ostane.. povečajo le leče – višino in širino.
Sem pobrskala in našla na spletu stran kjer so objavljene vse optike, ki prodajajo očala Minima in vsi modeli, ki obstajajo (še vč za odrasle kot otroke).