Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Kopanje v bazenih v nosečnosti

Kopanje v bazenih v nosečnosti

Imam še eno vprašanje in sicer, kakšne so vaše izkušnje glede kopanja v termalnih bazenih v času nosečnosti. V forumu od dr. Pušenjaka sem prebrala, da kopanje ni nevarno, če nosečnost poteka normalno, če je po tretjem mesecu in če voda ni prevroča. Moje prijateljice in vsi ostali pa mi to odsvetujejo (zaradi raznih-možnih-bakterij v vodi, lahko pride do vnetja nožnice, itd….-o tem sem tudi sama že nekaj prebrala). Baje obstajajo tudi nekakšni tamponi, ki so premočeni z nečim, kar preprečuje vdor vode v nožnico…
Kakšne so vaše izkušnje in kaj mi svetujete?

Lepa hvala za odgovore!

ŽIVJO, SEM RENATA IN SEM NOSEČA 6 MESECEV. PREJŠNJI TEDEN SMO BILI V ČATEŠKIH, VENDAR SE NISEM KOPALA, KER SO MI TO ODSVETOVALI. MOJA FRIZERKA IMA NEČAKINJO, KI JE V 5 MESECU ZGUBILA DVOJČKA, KER JI JE PRIŠLA PRI KOPANJU V NOŽNICO NEKA BAKTERIJA. JAZ SEM RAJŠI BREZ KOPANJA KOT, DA BI IZGUBILA OTROKA.
MOJE MNENJE- RENATA

Pozdravljena,
Z bakterijami sama nimam izkušenj, mi je pa ginekolog strogo prepovedal kopanje v termalnih vodah zaradi previsokih temperatur (povečana možnost spontanega splava), nič pa ni imel proti plavanju v morju.

Lep pozdrav Jakica

nova
Uredništvo priporoča

Sama sem plavala v navadnem bazenu še v 6. mesecu in bi verjetno tudi kasneje, pa sem imela maternične krče in sem se temu zato odpovedala. Uporabljala pa sem tampone SENTA, ki so namenjeni ravno zaščiti med kopanjem v vodi, kupiš jih v bolje založeni trgovini ali drogeriji.
Termalno vodo pa menda odsvetujejo tudi zaradi temperature, ki med drugim poveča tudi možnost nastanka krčnih žil, ki je v nosečnosti že tako povečana.
LP

Jaz sem se lani kopala še tri tedne pred porodom (febuarja), voda resda ni bila zelo topla, v enem hotelu ob morju. Ko sem bila pa dva meseca noseča pa sem bila na morju in sem se tudi normalno kopala v zelo mrzli vodi.
Verjetno bom naslednjič bolj skeptična glede tega
Lp, Anita

V prvi nosečnosti sem se še teden dni pred porodom (to pomeni 1 teden čez rok, ha, ha) kopala v Bohinjskem jezeru. V tretji pa sem se v 32.tednu kopala v morju. V bazenih me je vedno skrbela oporečnost vode ( še bolj pa ležalnih desk in robov bazena) in okuženost s povzročitelji črevesnih nalezljivih bolezni, zato sem jih uporabljala zelo malo (mislim, da samo v prvi nosečnosti).
Pozdrav!
Nina

Živjo!

Moje izkušnje s kopanjem v bazenih so zelo slabe in te napake ne bom nikoli več ponovila.
Moja prva nosečnost je potekala brez težav in tudi v 6. mesecu nosečnosti sem se še kopala v bazenu v enem boljših hotelov.
Letos smo šli na dopust na Hrvaško in sem se tudi kopala v bazenu. Čistoča je bila pod nivojem. Bila sem v 6. tednu nosečnosti in po mnenju ginekologa je lahko prav tam prišlo do infekcije in tako sem izgubila plod (prišlo je do spontanega splava z odmrlim plodom).
Sedaj sem v 7. tednu nosečnosti in bom čez 14. dni šla zopet na počitnice z možnostjo kopanja v bazenu, vendar se ne bom kopala v bazenu pod nobenim pogojem. Od tistega nesrečnega dogodka sem prav zasovražila kopanje v bazenu.
Toliko iz mojih izkušenj, odločitev pa je seveda v tvojih rokah.

Srečno!

Do 3. meseca nosečnosti ni priporočljivo, potem pa baje tudi zadnje tri mesece ne. Sama sem se kopala v nosečnosti le nekajkrat, v kopališče nisem šla, ker je voda vprašljiva. Morje je nižje od Istre sicer v redu, a za moj okus premrzlo. Kopala se se pa v bazenu od prijateljice, kjer je voda zelo kontrolirana. Najbolje bo, da vprašaj svojega zdravnika. Moja mama denimo se je v nosečnosti z menoj po 16. tednu kopala vse do poroda, pri nosečnosti z mojo sestro pa se po 6. mesecu ni smela, ker je bila za dva prsta odprta.
Sicer pa mislim, da je s kopanjem med nosečnostjo kot s seksom v blaženem stanju. Če uporabljaš glavo in se ravnaš po počutju, ne moreš zgrešiti.
T.

Jaz sem v prvi nosečnosti plavala vsak teden do 9. meseca. Sedaj (17 teden) smo tudi bili že večkrat na kopališču. Brez vsakega vnetja.

Po obsežni spletni študiji 😉 sem se odločila, da to zame ni nevarno (ne krvavim in nisem rizična). Prebrala, da klorirana voda v sekundah ubije tudi virus HIV. Zato verjetnosti, da se okužiš z drugimi bakterijami ni veliko. Je pa res, če potem posedaš z mokrimi kopalkami in imaš več ur med nogami toplo in vlažno, sam ustvariš pogoje za vnetje. Zato sem se jaz po vsakem kopanju umila, obrisala in preoblekla kopalke. Pa nisem imela nobenih tamponov, čepkov, itd., s tem se samo povečajo možnosti za vnetja…

Moje izkušnje in mnenje…

Imam kronično vnetje mehurja, ki se mi vsaj enkrat letno pojavi. V prvi nosečnosti sem imela 1x v 3 mesecu, vendar ne zaradi kopanja. Pozdravila z litri vode in brusnicami, brez antibiotikov. Tokrat k sreči še nisem imela.

Lp

Jaz se nisem kopala, čeprav je bila moja nosečnost bp. In tudi sedaj otroka še nisem peljala v bazen… ne vem, gnusi se mi. Moje mnenje.

Ja pol pa se nikakor ne iti kopati! Tudi drugim kopalcem na kopališčih in termah ne bo prijetno, če bodo med sabo gledali nekoga, ki se zmrduje.

New Report

Close