Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Kontracepcijske tbl in epilepsija

Kontracepcijske tbl in epilepsija

Pozdravček vsem.
Zaradi epilepsije jemljem tablete Lamictal. Moji napadi niso (bili) hudi; nekaj trenutkov ‘izgubljenosti’, pa sem bila hitro bolje.
K ginekologu sem šla zaradi kontracepcije in mi je predpisal tablete Yaz, ki so preposte za jemanje-ni potrebno šteti dni za pričetek jemanja nove ‘škatlice’.
Ko sem prebrala navodila, sem videla da je bila omenjena epilepsija, da so lahko napadi pogostejši, ampak zaradi blagih napadov sem si mislila, da ne bo (hujših) težav.
Tablete sem jemala manj kot 3 tedne in se je kot zgleda, zgodil ‘pravi’ napad-padla sem v nezavest, niti ‘čutila’ nisem ko so me dali v rešilca, pristala sem na urgenci, mi ni bilo jasno nič – torej je bilo, po občutkih sodeč, precej hudo.
Po tistem sem nehala z jemanjem tablet Yaz, ker sem se prestrašila.
Ali ima katera od vas (se opravičujem, če izpade preveč osebno vprašanje) izkušnje zaradi epilepsije in kontracepcijskih tablet?
Želela bi si kontracepcijske tablete, a kdove, če ginekolog kaj ve o temu-povezava med kontracepcijo in epilepsijo.
Sem rekla malo pogledam po forumih, pa sem se potem kar odločila, da sama vprašam o tem.
Najlepša hvala vsem za odgovore in nasvete.

Pozdravljeni!

Epilepsija sama po sebi ni kontraindikacija za uporabo KT, so pa določena zdravila proti epilepsiji. Ste ginekologu povedali, da jemljete lamotrigin? Ste zdravniku, ki vam ga je predpisal povedali, da jemljete KT? Posvetujte se z ginekologom, da vam predpiše kake druge KT ali morda MV, ali pa se posvetujte z nevrologom, da vam zviša odmerek lamotrgina.

Matjaž

New Report

Close