Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Kontracepcijske tabletke in bruhanje

Kontracepcijske tabletke in bruhanje

Pozdravljeni,

da probam srečo še tukaj, saj je moj ginekolog ravno v teh dneh odsoten, na spletu pa najdem veliko različnih odgovorov.

Moje vprašanje se veže na jemanje KT in bruhanje. V soboto (16. dan jemanja KT), sem približno 4 ure po vzeti tabletki bruhala. Naslednje nisem vzela, ker sem bila mnenja, da je minilo že dovolj časa, da se je le-ta absorbirala. V nedeljo sem potem normalno nadaljevala z jemanjem KT (17. tabletka). Danes se mi je pojavila blaga krvavitev. Do konca jemanja ovoja imam še samo današnjo tabletko. Naj potem jutri nadaljujem z novim ovojem, ali pa imam 7-dnevni premor?
Če si vse pravilno razlagam, potem v teh dneh tudi ni bilo možnosti za zanositev (spolni odnos sem imela v ponedeljek, 2 dni po izbruhani tabletki)?

Hvala!

lahko naredite običajni premor, ker 4 ure po zaužiti tabletki le te niste mogli več izbruhati, ne glede na to, da ste danes doživeli blago krvavitev.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close