Kontracepcija (skrajševanje)
Pozdravljeni!
Že nekje dve leti jemlem kontracepcijske tabletke Yasminelle. Ker sem pozimi podaljšala jemanje tabletk zaradi dopusta za en teden imam sedaj vsak 2.teden jemanja tabletk vsakič po malo menstrualnega izcedka. Ko 3.teden preneham jemati tabletke ter se začne 7.dnevni ciklus imam normalno menstrualni ciklus. Ker je to moteče, da imam 2.tedna zapovrstjo izcedek bi vprašala če lahko skrajšam jemanje tabletk ter po 2.tednu dobim menstruacijo in nato nadaljujem normalno naprej. Ginekologinja mi je predlagala jemanje dveh tabletk na dan. Nekaj časa je bilo vredu, vendar bi bilo boljše če bi bilo potrebno vzeti samo eno. Pred Yasminelle sem preizkusila tudi druge kontracepcijske tabletke, katere so bile vse premile.
Hvala za odgovor.
Dvomim, da je krvav izcedek v 2. tednu posledica pred nekaj meseci podaljšanega ciklusa. Če vas je ginekologinja že pregledala in izključila druge vzroke krvavitve, predlagam ponoven obisk pri njej in dogovor za druge malo močnejše tabletke. Nikakor ne priporočam skrajševanja ciklusa. Kljub izcedku, niste manj zaščitena pred nosečnostjo.