Kontracepcija in mozolji
Dobrih 6 let sem neprestano jemala tabetke Logest sedaj pa sem pred dobrimi 3 mesecem prekinila jemanje tabletk. V času jemanja tabletk nisem imela problemov z mozolji in aknami sedaj ko pa sem prenehala jemati pa imam izbruh mozoljev po obrazu, dekolteju in hrbtu. Stara sem 26 let in imam masten tip kože. Za obraz trenutno uporabljam Eucerin kreme in tonik proti mozoljem in masti koži vendar ni nič bolje. Prosim, če mi lahko podate vaše mnenje!
Lepo pozravljeni,
pred tremi tedni sem začela jemati KC Yaz in koža na obrazu se mi je vidnoi poslabšala… dejansko nikoli v življenju nisem imela toliko mozoljev, nitiv času pubertete..zanima me predvsem ali se mi bo stanje kože s časom popravilo? Pred letom dni sem jemala KC Diane 35 in nisem imela niti enega mozolja …
hvala za odgovor
Tudi Yaz s svojo hormonsko sestavo ugodno vpliva na stanje kože in je primerna KT tudi za problematično kožo. Vaše težave, bi lahko bile tudi posledica preobčutljivosti na katero od sestavin tabletke. Po končani tablici lahko za mesec ali dva prekinete tabletke in opazujte stanje kože. Če izboljšanja ne bo, priporočam obisk pri dermatologu.