Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija kontracepcija in hujšanje

kontracepcija in hujšanje

Pozdravljeni,

imam 34 let, in sem od svojega 20.leta že 4x po predahih jemala kontracepcijske tabletke. pred nekaj leti so bile to Logest, zdaj od januarja letos pa Jarina.
Moj problem je sledeč:
vedno ko sem prenehala jemat tabletke po letu ali dveh, sem se v nekaj mesecih poredila tudi za 8 kg. Drugače sem nižje rasti in moja idealna teža je 52 kg, kar sem imela preden sem začela sploh jemati tabletke.
In ko sem spet začela jemati, sem shujšala, in tako je bilo vedno, lani že četrtič. In postanem vsa zabuhla, zatečena, pa lahko sploh ne jem, (drugače se zdravo prehranjujem) a ne bom izgubila kilograma. Pa tudi polna mozoljev in aken sem po obrazu in ramenih, vratu… Prav grozna postanem. Tako pade moja samopodoba, nisem si več všeč, in se skrivam strna od družbe, kar pa res ni v redu! In seveda, zdaj že vem, da je rešitev v temu, da spet jemljem kontracepcijske tabletke. Verjetno so mi porušile naravno ravnovesje….
Ok, kaj pa če jih nočem več jemati? saj otrok ne planiram imeti, a kontracepcijskih tablet ti pa res ne želim jemati v nedogled zaradi takih razlogov, ki sem jih omenila.
Bila sem pri ginekologinji na pregledu spolnih hormonov, bila sem na pregledu ščitnice, VSE OK.

Kaj lahko storim? a obstaja kako naravno sredstvo, naravna oblika ženskega hormona, ki se pojavlja v kontracepcijskih tabletkah, ki mi lahko pomaga pri uravnovešanju?

Pri 34ih letih bi rada videla, da imam nekako vajeti svojega telesa v svojih rokah, ne obratno…

Prosim za pomoč,
Najlepša hvala
NU.

New Report

Close