Naslov teme se vam zdi verjetno nenavaden. Počutim pa se točno tako. Kot da sem konkurenca mami mojega najdražjega. Si predstavljate? Ne mine niti en najin zmenek, ne da bi jo omenjal, ji telefoniral ali ona njemu. Ko sem pri njem, hodi nadstropje nižje k njej, kjer ima stanovanje. Ali ji telefonira. Razlaga mi, kaj nameravata z mamo, kam se mislita preseliti…. Ko sva bila štiri dni na morju, ji je vsak dan telefoniral. Počutim se kot njegova ljubica, ne punca. Ampak, ljubimec ne telefonira vsak dan ženi, ko je z ljubico in ji ne razlaga, kam se nameravata preseliti z ženo. Se vam ne zdi? Še dva banalna primera: vprašala sem ga, koga bi vzel s seboj, če bi zadel potovanje za tri osebe? Tebe in mamo, je bil odgovor. In še: ko sem mu rekla, kdo bi mi razložil pravila neke igre, s katero se ukvarja, je odgovoril: mama.
Sicer se imava čudovito, je pozoren, prijazen do mene, ustrežljiv. Tudi poznava se kratek čas, zato se mi je zdelo prezgodaj, da bi mu težila s tem. Pa je vseeno tako naneslo. Previdno sem mu omenila. Rekel je, da se zaveda, da ima nenavaden odnos z mamo, da se bo to spremenilo. Res je, da že nekaj let, po smrti njegovega očeta in brata, živita sama. Vem, da so travme in da je to posebna situacija. Vseeno me skrbi. Ne želim si, da bi se zaradi take neumnosti razšla. Po drugi strani pa se mi zdi ta ojdipovski odnos skrajno butast, jezi me in pravzaprav si nisem predstavljala, da se bom morala kdaj ukvarjati s takšnimi stvarmi. Podobne “težave” je imela tudi moja mama.
Kaj mislite, gospod strokovnjak, so razmere zaskrbljujoče? Kaj menite ostali? Kaj bi naredili v tem primeru? Naj počakam? Ultimatov ne bi rada postavljala. Pretiravam?
Hvala in lep pozdrav.

Spoštovana Inja,

z veseljem ugotavljam, da vas ne grabi panika in da znate tudi v temi, ki je za vas hudo neprijetna, pronicljivo in logično razmišljati, zato me za izid vaše situacije ne skrbi, saj sem prepričan, da boste z nekaj strategije in taktike dosegli natančno tisto, kar želite. Pazite predvsem na to, da boste njegovo mamo hvalili, še bolje pa bi bilo, če si jo naredite za zaveznico, tu bo potrebna ne le taktika, ampak tudi diplomacija. Bodite pozorni na to, ali boste s fantove strani deležni siceršnjega spoštovanja in ljubezni, v tem primeru bi kazalo tudi zamašiti uho ob manj prijetnih komentarjih, če pa bi se izkazalo, po določenem času, da vajini zvezi primanjkuje vsebine, jo je bolje tedaj prekiniti.

New Report

Close