Najdi forum

Konec krvavenja

spostovani, noseca sem 11 tednov. Pred 3 dnevi se mi je nanadoma vlila ogromna kolicina krvi (dvogovala sem malo tezje breme, po tem sem zakrvavela). Nato se je krvavitev postopoma zmanjsevala dokler ni postala izcedek. Vendar te izcedki se vztrajajo. Vcasih se kaksna kapljica pozna tudi na vlozku. Se ze zdi da bo konec (ni izcedka), pa me spet preseneti. Izcedki so navadno sluzasti in rdeci. Zanima me ali je to normalen potek zakljucevanja krvavitve ali bi me moralo skrbeti. Na urgenci je bilo videti zivo dete, ne pa razlog krvavitve. Ponovni pregled imam v naslednjih dnevih. Rada bi samo vedela ali je normalno da izcedki (in obcasno sveza kri) se vztrajajo, ali bi se morali ze davno poleci. Kaksne so vase izkusnje v taksnih primerih? Hvala

Draga nosečnica,

žal so kravitve v tem obdobju kar pogoste. Verjetno je majšega prišlo do odluščenja ovojev in se naredil manjši hematom. Glede na to, da je bil plod po krvavitvi živ, je bilo odluščene ne-nevarno, se je pa nekje nabralo nekaj krvi in zato imate krvave izcedke.

Krvavitve so včasih posledica tudi vnetja v nožnici, kar pa so verjetno tudi izključili.

Pregled v naslednjih dneh je smiseln. Srečno! N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

Hvala za odgovor. vprasala bi vas se, ce je normalno da izcedek ni samo rjav, ampak se vseketoliko časa pojavi tudi rozno-rdeč sluzast izcedek? Količinsko malo.
In pa ali če bi se posteljica luščila še naprej, bi bilo to videti z bolj obilno krvavitvijo ali se lahko lušči brez bolećine in le z izcedki?

Bolečine ni, sveže krvavitve tudi ne opažam več.

V ponedeljek sem imela kontrolo UZ kjer se je videl velik hematom (6×3,5cm) in sicer na drugi strani maternice, ne poleg otročka. Le ta napreduje super. Od takrat sem spet začela imeti več krvi, sicer temnejše barve.
Kaj lahko glede na videno po vasih izkusnjah pricakujem? Ginekolog mi je rekel da naj ne dvigujem nic tezjega. Da pa bomo videli kaj bo. Sem zelo prestrasena. Kako se sploh lahko v nosecnosti naredi tako velik hematom in zakaj? Kako (razen preko UZ) se lahko vidi ali se hametom pocasi izloca ali se raste? Noseca sem v 13.t

Odgovor na objavo uporabnika
Anonim63849494, 29.01.2025 ob 08:35

V ponedeljek sem imela kontrolo UZ kjer se je videl velik hematom (6×3,5cm) in sicer na drugi strani maternice, ne poleg otročka. Le ta napreduje super. Od takrat sem spet začela imeti več krvi, sicer temnejše barve.
Kaj lahko glede na videno po vasih izkusnjah pricakujem? Ginekolog mi je rekel da naj ne dvigujem nic tezjega. Da pa bomo videli kaj bo. Sem zelo prestrasena. Kako se sploh lahko v nosecnosti naredi tako velik hematom in zakaj? Kako (razen preko UZ) se lahko vidi ali se hametom pocasi izloca ali se raste? Noseca sem v 13.t

Dobro je, da plod primerno napreduje. Ne glede na to, da je hematom velik 6 cm in imate krvave izcedke, je prognoza dobra. Svetujem zmeren počitek, ni treba ves čas ležati.

S spremljanjem velikosti hematoma žal ne moremo napovedati prognoze.

Razen zmernega počitka žal ne morete narediti nič.

Držim pesti, srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

Hvala za odgovor in potrpežljivost.

Na zadnji kontroli se je videlo da je hematom iz zgornjega dela stekel v spodnji del maternice (pod posteljico) vendar le ta ni nikjer nič odluščena. Tudi hematom je tam že malo manjši.

Me pa spravljajo v velik strah izcedki, ki še vztrajajo. Čez dan se unirijo (postanejo vodeni, nežno obravani), zjutraj pa so kar obilni, sicer rjavi a gosti (občasno s koščki sluzi ali temnega tkiva). Ker bo kmalu že mesec dni od začetke takšnih izcedkov, sem od neprestanega strahu že zelo utrujena. Železa ne morem uživati, ker po njem bruham.

Vem da ne morete ničesar reči, rada bi slišala samo vaše izkušnje ki jih imate s podobnimi primeri. Torej so v takšnem primeru tovrstni izcedki normalni? In koliko časa lahko še vztrajajo? Se vam zdi dobro, da bi me pregledali tudi na urgenci? Kontrole imam redne. Imela sem tudi NS, ki je bila bp. Tam je ginekolog opazil hematom a ga ni posebej komentiral.

Prosila bi samo še za te odgovore. Hvala!

Odgovor na objavo uporabnika
Anonim63849494, 10.02.2025 ob 11:48

Hvala za odgovor in potrpežljivost.

Na zadnji kontroli se je videlo da je hematom iz zgornjega dela stekel v spodnji del maternice (pod posteljico) vendar le ta ni nikjer nič odluščena. Tudi hematom je tam že malo manjši.

Me pa spravljajo v velik strah izcedki, ki še vztrajajo. Čez dan se unirijo (postanejo vodeni, nežno obravani), zjutraj pa so kar obilni, sicer rjavi a gosti (občasno s koščki sluzi ali temnega tkiva). Ker bo kmalu že mesec dni od začetke takšnih izcedkov, sem od neprestanega strahu že zelo utrujena. Železa ne morem uživati, ker po njem bruham.

Vem da ne morete ničesar reči, rada bi slišala samo vaše izkušnje ki jih imate s podobnimi primeri. Torej so v takšnem primeru tovrstni izcedki normalni? In koliko časa lahko še vztrajajo? Se vam zdi dobro, da bi me pregledali tudi na urgenci? Kontrole imam redne. Imela sem tudi NS, ki je bila bp. Tam je ginekolog opazil hematom a ga ni posebej komentiral.

Prosila bi samo še za te odgovore. Hvala!

Razumem, da vas je strah in ste utrujeni. A prognoza je vseeno dobra. Rjavi izcedki, zlasti zjutraj po počitku, so običajni in kažejo na to, da se počasi hematom čisti navzven. Ponoči se kri nabere v nožnici, zvečer pa izteče. Trajajo lahko še več tednov. Če ne bo drugih težav, ne potrebujete pregleda.

Če železa ne prenašate, je smiselno preveriti vrednosti hemoglobina in feritina. Če se zelo nizke, se včasih odločimo za železo intravenozno.

lep pozdrav, N

New Report

Close