komuniciranje z bivšo in otrok

Zdravo.Ali lahko moja bivša centru predlaga da z mano komunicira omejeno se pravi da mi zablokira telefon.Res je da sem ji zadnje čase več smsov poslal ker me je neki razjezilo ampak ni bilo nič groženj nič posebnega kličem jo pa niti ne nič.Lahko reče da tega ne bo prenašala teh par smsov ki jih pošljem…Kako lahko center reagira na to in kakšne so moje pravice pri tem kako lahko jaz argumentiram vse to….

Spoštovani,

predlagam, da se glede pravno-formalnega vidika vašega vprašanja obrnete kar na CSD. To lahko storite tudi anonimno. Tam vam bodo znali najbolj neposredno odgovoriti kakšna je praksa urejanja odnosov med bišimi partnerji, ko so ti primorani komunicirati v dobrobit otroka. Najbrž bodo na vaše vprašanje odgovorili tudi uporabiki foruma s svojimi izkušnjami v podobnih postopkih.

Iz psihosocialnega vidika bi rekel, da ima vsaka odrasla oseba pravico izbirati s kom in na kakšen način bo komunicirala. Tudi vaša bivša žena. Zato predpostavljam, da ji tudi naš pravni sistem omogoča pravico, da CSD ali sodišču predlaga, da določita na kakšen način in v kakšnih časivnih okvirjih komunicirate z višo ženo. Seveda pa ima v tem smislu tudi določene obveznosti, glede na to, da ste oče otroka. Kakšen rezultat takega postopka lahko pričakujete in kako lahko najbolj učinkovito uveljavite svoje interese, vam bo kot rečeno najbolje znal odgovoriti nekdo z izkušnjami s podobnimi vprašanji. Če imate možnost, bi bilo najbrž smiselno za nasvet vprašati tudi pravnika s podobnimi izkušnjami.

V okviru svetovanja v podobnih primerih s klienti zasledujemo cilj, da bivši partnerji po nekem času pustija za sabo intenzivna čustva drug do drugega. Ter, da najdejo nek minimalen, navtralen in spoštljiv način komuniciranja, z mislijo na dobrobit otroka. Na nek način, da bivši partner v njihovem življenju postaja vse manj pomemben. Če partnejra tega načina ne uspeta poiskati ali zaradi vedenja enaga ali obeh partnerjev to ni mogoče, pa nalogo določanja tega načina prevzameta CSD in sodišče.

Lep pozdrav,
Uroš Drčić

_____________________ mag. Uroš Drčić transakcijski analitik - psihoterapevt m: 031 336 452 e: [email protected] url: [url]http://www.revitacenter.si[/url]