Najdi forum

Kompulzivno prenajedanje

Zdravo.
Imam težave s prenajedanjem. Vse se je začelo pred leti ko sem začela stradat (prej sem bila tudi suha) in potem se je to preobrnilo v prenajedanje. V enem obroku lahko v sebe zbašem 3000kalorij in kljub temu da se počutim sito že preden pojem vse do konca se ne morem ustavit kot da nekdo drug opravlja moje telo to je zdaj že nekaj let. Najem se da se komaj premikam in mi je zelo slabo.. kaj naj naredim? Iskreno, rajši ne živim vec kot pa da se tako počutim vsak dan😑
Doma tega nihce ne ve, ker me je sram in ne rada govorim o sebi in svojih občutkih
(*to pišem ravno po prenajedanju in mi gre na bruhanje*)

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Draga Lena,
se opravičujem, ker si morala toliko časa čakati na objavo in odgovor, ker se je sporočilo “nekam skrilo”. In žal mi je, da se je pri tebi razvila motnja hranjenja, ki ti povzroča tako stisko in težke občutke.
Na hitro ti ne morem veliko svetovati, ker je okrevanje in reševanje nekaj, kar zahteva “brskanje” za tem, kaj se skriva v ozadju prenajedanja in iskanja boljših načinov za soočanje s tem, učenje novih načinov izražanja čustev in potreb, boljšega ravnanja s sabo in – sigurno bi se našlo še kaj.
Zato ti toplo priporočam, da se obrneš po strokovno pomoč – lahko pri nas na Svetovalni svet, ali kam drugam, kjer ti nudijo psihosocialno pomoč, ne le diete. Ne čakat na čudežno hitro rešitev!

New Report

Close