Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje kombinacija različnih zdravil

kombinacija različnih zdravil

Pozdravljeni,
v zadnjem času sem v stiski, ker ne vem na koga se naj obrnem. Pri svojih 63 letih sem si pridelala kar nekaj bolezni in zato en kup zdravil. Ko berem navodila, vidim, da niso vsa kompatibilna ali pa jaz ne razumem prav. Težave so se mi začele pojavljati spomladi, ko sem zaradi hipertenzije dobila zdravila proti pritisku. Dvojna zdravila so mi morali zamenjati, ker jih nisem dobro prenašala in tudi efekta ni bilo. Naštela bom vsa zdravila, ki jih moram dnevno jemati, vas pa zelo lepo prosim, da mi poveste ali “gredo skupaj”.
Imam: 60 mg Cymbalta, 0,25 mg Helex, Aspirin 100, 20 mg Sinvacor, 0,2 mg Moxogamma,
8 mg Candea, 25 mg Dilatrend, 20 mg Pantaprazol in Seebri breezhaler, občasno vzamem zaradi napihnjenosti Kreon 10000. Predvsem me skrbijo antidepresivi in zdravila za znižanje pritiska. Zdi se mi, da ni pravega efekta. Naj še povem, da Cymbalto jemljem že nekaj let in mi je do sedaj pomagala, v zadnjem času pa postajam depresivna. Moja psihiatrinja je mnenja, da doze ne bi višala, ker slabo vpliva na pritisk. In vse to mi je dalo misliti. Vsak zdravnik mi nekaj predpiše, se pa res sprašujem ali je to v redu.
Neizmerno vam bom hvaležna za vaš odgovor.
Lep pozdrav in veliko zdravja.
Marija

Spoštovani,

zaradi lažjega svetovanja vam svetujem, da se poslužite nove storitve (telefarmacija), ki jo ponuja Lekarna Ljubljana in se preko internetne strani (https://www.lekarnaljubljana.si/meritve-in-svetovanje/pregled-uporabe-zdravil-1) naročite na pregled uporabe zdravil. Tam vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Lepo vas pozdravljam,
Boštjan

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close