Najdi forum

kolo in dojenček

zanima me kdaj ste začeli voziti otroke na kolesu
lp

Pri enem letu.

Nina

Ravno danes sva se z mojim sedemmesečnikom prvič peljala s kolesom (enkrat gor in dol po ulici). In je bil zelo navdušen. Mislim, da bomo z dolgimi vožnjami še malo počakali, za kakšnih deset minut na dan po bomo že imeli veselje.

Pri nas smo poskusili pri 10 mesecih prvič, pa ni šlo. Pri 13 pa smo se že lahko odpeljali na kakšen 20 min. izletek, pol pa pavza, pa še toliko nazaj.
Problem smo imeli zaradi čeladice, s katero se ni mogla dobro naslonit in jo je kmalu vse skupaj začelo motit. Brez čelade pa mami ni pustila.
Pozdrav,
Urša

Pri devetih mesecih bolj krajše vožnje, ker je zaspal, pa mu je glavica omahovala na levo in desno. Spomladi, ko je bil pol leta starejši, pa tudi daljše ture (20 km in več).

Mi smo šli na kolo dobro leto stari. Rada se pelje tako v prikolici in na sedežku. Kolesarimo relativno malo, ampak ko gremo, naredimo okoli 40km, tja in nazaj. Načeloma od začetka zaspi za nekaj časa, potem pa po kakšni uri vožnje dobre volje zmanjka – takrat je fino, če se zraven vozi še eno kolo – da je bolj zabavno in kaj pojemo (pojEmo, ne pojemo – ne najdem krativcev/ostrivcev), malo zvončkljamo in gre 🙂

Pozabila sem pa napisati, pa morda pride še komu prav (jaz sem informacijo o tem našla na drugem forumu), da si sedežek in prikolco sposodimo pri Out door stationu.

Pa še to, ena je zgoraj napisala, da je so imeli težave s čelado na sedežku. Ta, ki si ga mi izposodimo (top model od Hamaxa), ima luknjo zadaj za čelado in nismo imel nobenih težav: https://www.outdoorstation.si/oprema-za-otroke/

Za probo malo pred enim letom, krajši popoldanski izlet pa z enim letom.

New Report

Close