Kolo – Halucinacije

Skoraj vedno se pojavijo halucinacije, ko se peljem s kolesom odkar sem duševno bolan. Ali se halucinacije pojavijo zaradi shizofrenije ali zaradi antipsihotikov? Vsak dan dirkam s kolesom zaradi duševne bolezni.

Pozdravljeni,

halucinacije so eden od simptomov shizofrenije. Če se pojavljajo, pomeni, da bolezen ni ustrezno nadzorovana. Pod vplivom halucinacij vam vožnjo kolesa toplo odsvetujem, zaradi lastne varnosti in varsnosti drugih udeležencev v prometu. Posvetujte se s svojim lečečim psihiatrom.

Lep pozdrav,

[b]Daniela Fiket, dr.med. [/b] Specialistka psihiatrije Transakcijska analitičarka-svetovalka Inštitut Neocortex Kontakt: 070/607844 ali [email protected] http://psihoterapija-fiket.si

Mogoče bi rad storil samomor in zaradi tega dirkam s kolesom, da bi se ubil.

Pozdravljeni,

verjamem, da tudi o tem razmišljate, vendar je samomor izbira ki je končna in bi jo jaz pustila za konec. Prilagajanje na kronično bolezen je vedno izziv, če pa gre za duševno bolezen, še bolj. Pogovorite se z nekom o svojih občutkih, poiščite si družbo ljudi ki imajo podobne izkušnje. Njihovi nasveti so lahko dragoceni. Odločite se, da boste zmagovalec, včasih pa, potrebujemo pomoč, vsaj na začetku poti.

Lep pozdrav,

[b]Daniela Fiket, dr.med. [/b] Specialistka psihiatrije Transakcijska analitičarka-svetovalka Inštitut Neocortex Kontakt: 070/607844 ali [email protected] http://psihoterapija-fiket.si

Danes sem se peljal 40 km/h s kolesom v dežju. Dirkal sem. Skoraj bi se ubil. Mogoče bi rad na takšen način umrl.

Prosim,

vrnite se nazaj par postov in si preberite kaj sem vam že napisala.

Lep pozdrav,

[b]Daniela Fiket, dr.med. [/b] Specialistka psihiatrije Transakcijska analitičarka-svetovalka Inštitut Neocortex Kontakt: 070/607844 ali [email protected] http://psihoterapija-fiket.si

Kolo mi resno škoduje. Skoraj vedno se pojavijo halucinacije na kolesu. Ne morem se niti normalno peljati. Enkrat bom še povzročil prometno nesrečo z mojo noro vožnjo. Enostavno se ne morem normalno peljati s kolesom odkar sem duševno bolan.

Prosim, ponovno preberite kaj sem vam svetovala v drugem postu.

Lep pozdrav,

[b]Daniela Fiket, dr.med. [/b] Specialistka psihiatrije Transakcijska analitičarka-svetovalka Inštitut Neocortex Kontakt: 070/607844 ali [email protected] http://psihoterapija-fiket.si

Ali bom zaradi halucinacij prej umrl? Ali vplivajo na življenjsko dobo?

Pozdravljeni,

seveda psihoza ni zdrava in lahko vpliva na življenjsko dobo. Zato se zdravi, pa tudi zato ker zmanjšuje kvaliteto življenja.

Lep pozdrav,

[b]Daniela Fiket, dr.med. [/b] Specialistka psihiatrije Transakcijska analitičarka-svetovalka Inštitut Neocortex Kontakt: 070/607844 ali [email protected] http://psihoterapija-fiket.si

Ali shizofreniki res umirajo mlajši? Na spletu sem prebral. Ali je to zaradi samomora ali je naravna smrt?

Pozdravljeni,

ti ste me že vprašal. Te statistike so za posameznika nepomembne. Vi morate poskrbeti, tako kot vsi ostali, da je vaša bolezen ustrezno zdravljena in da imate zdrave življenjske navade. Usmerite svojo pozornost na tisto na kar lahko vplivate.

Lep pozdrav,

[b]Daniela Fiket, dr.med. [/b] Specialistka psihiatrije Transakcijska analitičarka-svetovalka Inštitut Neocortex Kontakt: 070/607844 ali [email protected] http://psihoterapija-fiket.si

Danes sem se po enem letu ponovno peljal s kolesom in so se takoj pojavile halucinacije na kolesu. Razmišljam, da ne bi več nikoli vozil kolesa zaradi halucinacij.

Pozdravljeni,

Vožnja s kolesom ni vzrok za halucinacije, ali redno jemljete svoja predpisana zdravila?

Lep pozdrav,

[b]Daniela Fiket, dr.med. [/b] Specialistka psihiatrije Transakcijska analitičarka-svetovalka Inštitut Neocortex Kontakt: 070/607844 ali [email protected] http://psihoterapija-fiket.si

New Report

Close