Dober dan, spoštovani specialist,

 

prosim vas za nasvet.

 

Mnenje spec.radiologa: najverjetneje atipični hemangiom v levi masi laterais sakruma.

V ostalem je izvid v mejah normale.

 

Že nekaj let me boli na obeh straneh kolkov in  določeni gibi, včasih šepam. Predstavljala sem si, da imam vedno hujšo obrabo. Blago so mi rentgensko ugotovili že pred leti.

 

Kaj pomeni izvid in kaj se lahko naredi za izboljšanje stanja?

 

Najlepša hvala iz srca.

 

Dober dan,

v izvidu navajajo najverjetneje netipičen splet žilja v križnici. Ta zelo verjetno ni razlog za bolečine, če pa bi bil, bi bile to bolečine v križu (povsem spodnjem delu hrbta) in ne v kolkih.

Priporočam, če tega še niste naredila, da opravite slikanje obeh kolkov z medenico še z magnetno resonanco. Iz navedenega namreč ne morem razbrati, ali ste navedla izvid rentgenskega slikanja ali slikanja z magnetno resonanco. Nato priporočam pregled s posnetki in izvidom priporočenega sliakanja.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Najlepša hvala.

 

Izvid, ki sem ga navedla, je izvid magnetne resonance.

 

Izvid rentgenskega je bil v smislu: blaga obraba na obeh straneh.

Torej se izvida nekako izključujeta, če prav razumem.

Imam bolečine v križu, ja, že 40 let (sedaj jih imam 60), vendar zadnja leta tudi v kolkih, vsaj tako občutim.

(Pekoča bolečina ob mirovanju in po daljši obremenitvi (hoja), in vedno pogostejše bolečine ob počepu, sklanjanju, vstajanju po sedenju, obračanju v postelji.

 

Morda vaš dodaten komentar?

 

Še enkrat hvala lepa

Prosim.

Opis rentgenskih slik kot “blaga obraba sklepa(ov)”, je pogost in ne pomeni vedno tudi resnične obrabe. Slikanje z magnetno resonanco, ki v vašem primeru obrabe ne omenja, je natančnejše slikanje. Na osnovi tega sklepam, da obrabe kolkov zelo verjetno nimate.

Najboljši način, s katerim se lahko ugotovi, od kod bolečine izhajajo, je klinični pregled.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close