Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Koliko stane injekcija pri zobarju?

Koliko stane injekcija pri zobarju?

Če grem k navadnemu zobozdravniku in plačam injekcijo koliko ta stane?

pri navadnem zobarju so inekcije brez veze, ker nima cajta cakat, da bo le ta prijela, torej ti bo delal na zivo in ti bos cutila da ti je inekcija prijela sele doma! pri privat pa ne recem, tam vedno počaka vsaj 5-10, če ne še več, minut predno zacne

15 eur, pri meni je takoj začela, pa ni nič bolelo.

Jaz jo vedno dobim in nikoli ne plačam.

Saj ni potrebno injekcij plačevati……

dobim zastonj, nič ne čakam … ni privat …

so zastonj

ja vem da so zastonj, samo kaj če ti je noče dat.

Na tvojo zahtevo ti jo mora dati. Nič hoče/noče…

Amelija kako veš da ti jo mora? če pa je ne da čeprav prosim pa nevem kaj še vse. In potem boli kot sto hudičev.

Zato ker pacient ima pravico do sredstev proti bolečini. če zahtevaš injekcijo, ti jo mora dati. Vem pa, da veliko zobozdravnikov tega noče storiti. Nekateri menijo, da se da bolečino potrpeti, eni menijo, da bolečine sploh ni (je samo v glavi), eni ne dajo injekcije, jo potem pa vseeno zaračunajo zavarovalnici. Imaš veliko primerov.

Reči svojemu zobozdravniku, da hočeš injekcijo in da imaš pravico do nje. Če bo spet vztrajal, da ne, potem pač zamenjaj zobarja.

Jah, zoprna situacija. Najlažje je reči zamenjaj zobarja, samo kaj, ko je zobarjev (na koncesijo) premalo in imajo vsi grozne čakalne dobe, če te sploh vzamejo.

Jaz imam srečo, moj zobar je ravno obraten. Pravi, da mu je 100 krat lažje dat injekcijo in potem hitro popravit, kar je pač potrebno popravit, kot pa stalno poslušat jamranje pacienta in prekinjat popravljanje zaradi bolečin.

Ne vem, naslednjič se skušaj pogovoriti, še predno se vsedeš na stol. Pa magari ga direkt vprašaj, kaj moraš narediti, da ti da injekcijo.

Vem, da je lažje reči, naj zamenja zobraja, kot pa to dejansko storiti v praksi. Samo če zobar noče dati injekcije, čeprav bi jo moral, kaj naj rečem? Da naj ga prosi?

Sicer imam sama veliko srečo, da moji zobarci ni problem dati injekcije. Samo prvič sem ji morala reči, drugič mi jo je dala že sama. Pa ne doplačam nič.

Moj zobar (na koncesijo) mi jo vedno da, če oceni, da me bo bolelo. Tudi drugače ponudi, pa po navadi odklonim, ker mi je hujše injekcija kot pa samo vrtanje.

Pa vedno počaka, da injekcija prime, preden začne delat. Se mi je že zgodilo ob zdiranju modrostnika, da mi je dal še eno, preden se me je pošteno lotil.

Pa nič ne plačujem zanje.

LP!

New Report

Close