koliko sexa na teden
Firbec,
če te skrbi zaradi izkušenj, se zamisli. Moje mnenje je takole:
Sex pride sam od sebe, če se v to siliš, je že korak v napačno smer. Eni velikokrat eni poredko, ampak če vedno z veseljem in užitkom, takrat ko, je DOBRO in prav.
Popestritve ti pa tukaj ne bomo razlagali, poiskusi ugotoviti, akj je tvoji partnerki všeč, mogoče boš presenečen.
primož
PERLA
Vse je odvisno od tega kako! Jest bi tud vsak dan 3 x, pa ves kako bi to zgledalo, poleg vsega mojega dela. Veliko več pomeni, da se te partner želi in ti to tudi pokaže, se pa zavedaš, da vedno ne moreš. Tukaj je služba, družina, starši, otroci, problemi, druga dela. Sevda je tudi tukaj vse povezano z denarjem, če ga imaš veliko in v 8 urah toliko zaslužiš, da si lahko cel popoldan in večer vzameš frej, ni problema vsak dan trikrat,
Če pa delaš, zato,d a boš kaj imel in si zvečer popolnoma utrujen, nadiral te je šef, sodelavci ti niso hoteli pomagati, otroci ti skačejo po glavi, sosed se jezi zaradi parkiranja, nič ti ni šlo od rok, prideš domov totalno zmatran, potem te pa partner nahruli, da nimaš nikoli časa zanj.
najlepše je ko partner ve,d asi utrujen, pa se zlekne k tebi in te majčken čoha po glavi, se stuširaš in ko se vležeš te lepo čist počasi zmasira in na koncu obležita objeta srečna, da sta skupaj, do jutra.
Sexa res da ni, v sebi pa vesta, da si ga želita, vendar tako da oba dobita isto mero. Ni lepšega, kakor po 15 letih poroke, še vedno sanjaš o svoji ženi, kako si jo želiš. Ko to dosežeš, veš da je sex veliko več.
primož
Kolegica z Inštituta za praktično seksologijo mi je posredovala eno njihovo izkušnjo. Delal so namreč ravno tako raziskavo, kolikokrat ljudje seksajo. V predavalnici so zbrali več moških in žensk in raziskovalka jih je vprašala:
– A kdo med vami seksa vsak dan?
Dva ali trije so dvignili roke.
– Kdo med vami seksa dvakrat ali trikrat na teden?
Večina je dvignila roke.
– No vidite – je rekla voditeljica – največ ljudi spolno občuje dvakrat na teden.
So pa tudi ljudje ki občujejo manj pogosto. A kdo seksa samo enkrat na teden? –
Še nekaj ljudi je dvignilo roke.
– No vidite. Čeprav vem, da je to zelo redko, bom tudi vprašala, a kdo seksa samo enkrat na mesec?-
Dva človeka sta malce sramežljivo dvignila roke.
– In čeprav vem, da je skoraj nemogoče, moram že zaradi raziskave tudi vprašati: a kdo seksa samo enkrat na leto?
V zadnji vrsti je en moški visoko dvignil roko v zrak in navdušeno priznal: Jaz, jaz.
Raziskovalka ga je pomilovalno pogledala in dejala:
– No lepo…. Ampak, zakaj ste pa tako veseli zaradi tega?
– Ja, ker je ravno danes ta dan.
Marija!
Tudi jaz sem si zelela vsak dan seksati takrat ko sem bila samska, pa nisem imela s kom. Na začetku najine zveze s sedanjim možem sva seksala skoraj vsak dan, včasih tudi po 2-4x, ampak to je trajalo cca. 6 mes., potem pa – po pravici povedano sem imela za nekaj časa seksa čez glavo. Očitno sem hotela vse zamujeno nadoknaditi in kar naenkrat mi ni bilo več toliko do tega. Nekaj časa je bila kar kriza, ker sva samo cca. 2x mesecno ali se manj, ko pa je spet prisla stopnja pomankanja mi je spet vse bolj in bolj pasalo, vseeno pa ne toliko kot na začetku. Zdaj – po dveh letih- seksava priblizno 2-3 krat na teden, se vedno se zgodi da včasih 2x na dan, ampak tiste nore želje po seksku pa ne začutim več tako pogosto.
Največja smola je to, da meni najbolj paše seks tam nekje sredi dneva, ko sva oba v sluzbi. Zgodaj zjutraj mi niti na pamet ne pade, zvecer sem pa tako “crknjena” da se komaj privlecem do postelje. Tako, da je najslajsi seks ob vikendih, ko dolgo polezavava, se crkljava ali pa še po kosilu skociva malo na “popoldanski počitek”.
Pozdravček pa upam, da boš tudi ti kmalu uživala v sladkih trenutkih v dvoje!
,Sanja