Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Koliko naj bi pojedel 5.5m

Koliko naj bi pojedel 5.5m

Pred priblizno 3 tedni sva zacela uvajati gosto hrano. Sadne kasice in pa cezana mu lezijo in jo poje tudi do 120ml, zvecer kasice kakor kdaj med 80-100ml, kar se pa tice zelenjave pa ne spravi dol vec kot par zlick. Vceraj tudi vecerne kasice ni hotel. Zacutila pa sem dva zobka. Kaj predlagate ali naj ga “posilim” sedaj mu namrec ponudim josko in popije mleko. Kako gosto zelenjavo pa mu delata – jo redcite z mlekom oz vodo (npr krompir?). Ali sem mu morda ponudila pregosto hrano?

Hvala in Lp Lenca

tudi naša obožuje sadje, zelenjjavo pa ne preveč. Ne mara koščkov, tako da ji moram vse dobro zmiksat, drugač ven pljuva. Zelenjavo ji naredim z adapt. mlekom. No, danes 1. kuham juhico, pa bomo videli …
Jaz ga ne bi silila, bo že. Tudi jaz svoji po obroku ponudim svoje mleko. včasih se še malo posladka, včasih pa nič.

ne silit. star ni niti pol leta, ogromno otrok ne je niti pri enem letu.
Edini pravi način je, da se potrudite, mu vsak dan ponujate raznovrstno hrano, se nekaj časa trudite z žlico in vsakič odnehate še predno začne protestirat.
Zavedajte se, da je to le prva stopnička v nizu kar se tiče prehranjevanja. Najverjetneje bo protestiral tudi v bodoče glede okusov, včasih ne bo hotel sploh nič in vse to je NORMALNO. Samo ne delat panike, ne laufat za njim z žlico v roki.

Tudi jaz imam fantka starega5,5m in smo tudi začeli z gosto prehrano čeprav ga še vedno dvakrat podojim,pa moram reč da je zelo priden kar se hrane tiče ni nič izbirčen rad ima zelenjavo ki mu jo stlačim skupaj z krompirjem(se mi zdi da če mu zmiksam spemeni okus)pa tudi kašice obožuje(naredim mu jo kar sama).zdaj sva pa počasi prešla na mlečne stvari pa je zaenkrat vse ok.

Jaz se ne bi sekirala. Tudi moja deklica ima 5 mesecev, pa niti približno ne poje toliko goste hrane. Kakšen dan bi kar naprej jedla, imamo pa dneve, ko poskusi samo žličko ali dve kakšne nove zelenjave in konec. Mlečnih kašic z rižem ji ne dajem, ker jo riž zapira, sem ji pa že ponudila proseno kašo (nekaj žlic).

Mislim, da sploh ni panike, tudi če je kakšen dan še vedno samo na mleku. Sem pa pri naši opazila, da bi jedla, kar jemo mi za mizo oz. bi rada vzela kaj v roko in glodala. Tako se je kar tresla, ko je dobila kos rženega suhega kruha. Seveda je pojedla le par drobtinic, ostalo pa le poslinila, vendar se je s kruhom ubadala kar pol ure.🙂)

Poskusi okus zelenjave ‘omiliti’ s krompirčkom, rižem, riževo kašico, ajdovo kašo, adaptiranim mlekom(svojim), lahko dodaš tudi pikico masla ali kisle smetane, mogoče pa bo šlo potem lažje.
Se pa pridružujem mnenjem, da pridno je in dokler je tako, ste na najboljši poti, da bo začel tudi ostalo. Tudi pri nas je blo tko.

Vse dobro
mojča

New Report

Close