Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja koliko imate pokrite dojenčke ponoči

koliko imate pokrite dojenčke ponoči

Koliko imate pokrite svoje otročke ponoči, če ima npr. spalno vrečo? Kaj ima pa spodaj, kaj pa na vrhu? Koliko stopinj imate v sobi? Moj dojenček zdaj dva dni zvečer ful joka, pa ne vem, ali mu je prevroče, mu pa tudi rastejo zobki, kar joka in joka, pa nič ne spi. Prej pa je spal popoldne in dopoldne, zdaj pa nič, še zvečer ne more zaspati. A je možno, da so to zobki? enega že ima.Hvala in lp

Mi imamo v otroški sobi 19 stopinj. Čopka je v pižami z nogicami in v spalni vreči. Roke in noge ima ponoči in zjutraj tople.
Opazila sem, da veliko bolje spi v hladnem prostoru.
Lahko pa so pri vas na pohodu zobki, nikoli se ne ve.

glede dlesni poizkusi s Calgelom (gel dobis v lekarni brez recepta); cca 1 cm namazes po dlesnih, vec ne, ker je to lokalni anestetik.

ce ima otrocek mrzlo lezisce predno ga polozis v posteljico, segrej z termoforjem (potem ga vzames ven, ce slucajno stece voda ali pa da se otrok ne spece), ce je zelo hladno otroka zavij se v bombazno odejico (v strucko), pa bo lepo zaspanckal.

Tudi mi imamo v sobi ok.18-19 stopinj, okno imamo ves čas odprto. Stara je 10 mes in oblečena v body brez rokavov, nato pižamica-bombažen pajacek, čez pa spalna vreča brez rokavov. In to je to, pokrita ni nič!

Pri nas imamo v sobi okoli 18-19 C, zvočer večkrat prezračimo sobo in oblečeni pa so v body dolg rokav brez nogic in pokriti z odejo ali pa so v pajacu ( pa ga ne marajo preveč). Lahko imate v sobi preveč suh zrak in tudi zato ne spijo. Potrebno je čim večkrat sobo prezračiti pa bojo spali celo noč – verjemite.

Ma, nekaj je na tem s temperaturo in spanjem in zrakom, sam kaj ko okno odprem, zunaj pa horda psov in mačkov, ki se dere, da mi mulc od groze po steni pleza(-

Tudi mi vedno prezračimo predno damo našo hčerkico spat. Soba je vedno hladna. In od 2. meseca starosti ( sedaj je stara 5 mesecev ) spi po 12 ur skupaj. Zajokala je samo dvakrat, pa še to zaradi tega, ker je bila polulana. Se je pa v tem tednu nekajkrat zgodilo, da je jokala preden je šla spat. Ugotovili smo, da je še lačna, saj je po 200 ml mleka spila še 60 ml mleka, potem pa je bil mir. Tudi mi smo pomislili na zobe, pa to ni bilo to. Poskusi še dodati hrane…..

lp,
Mateja

Vesna, danes smo mi tamalga k se je zaradi žeje kar naprej zbujal, 5 krat na noč, če je sploh spal, lepo v hladno, zvečer prezračeno, sobico dal spat v pižamo in v vrečo in je spal ko bubica do petih zjutraj, ko smo spet lačni, in čakamo stekleničko z mlekom…
v glavnem ‘na led z njimi’:)

New Report

Close