Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Zasvojenost in pomoč Koliko časa se THC zadržuje v telese, krvi?

Koliko časa se THC zadržuje v telese, krvi?

Hojla!

Dejansko vem odgovor na vprašanje, a me vseeno bolj natančno zanima: ali se THC v krvi zadrži več kot 3 tedne. Takšno je splošno prepričanje, da naj bi se THC v krvi zadrževal do 3 tedne.
Zanima me, ker sem do pred kratkim še (zelo redko) kakšnega pokadil, in sem sedaj popolnoma nehal, pa bi šel rad darovat kri. In da ne bom daroval ‘umazane’ krvi!

lp

Koliko časa se bo THC zadrževal v krvi in urinu je odvisno od količine pokajene trave, zato je to nemogoče napovedati natančno. Ob tem je potrbno vedti, da so tudi naša telesa različna glčede na to kako hitro razgrajujejo THC. V laseh se ga da odkriti še po treh mesecih. Torej metod je dosti, da se odkrije, ker pa smo si ljudje rako biološko različni je seveda težo natančno določiti, kdaj bo kdo še imel THC metabolit v urinu.

Milan

Koliko časa se bo THC zadrževal v krvi in urinu je odvisno od količine pokajene trave, zato je to nemogoče napovedati natančno. Ob tem je potrbno vedti, da so tudi naša telesa različna glčede na to kako hitro razgrajujejo THC. V laseh se ga da odkriti še po treh mesecih. Torej metod je dosti, da se odkrije, ker pa smo si ljudje rako biološko različni je seveda težo natančno določiti, kdaj bo kdo še imel THC metabolit v urinu.

Milan

Mene pa zanima, kako se lahko najhitreje (oz hitreje) očistiš drog iz telesa??? Slišal sem že 10000 teorij, mene pa bol zanimajo dejstva. HVALA!

Ni najhitrejše poti. Edina zanesljiva pot je popolno prenehanje uživanja. Telesno čiščenje je pri nekaterih drogah krajše, pri drugih daljše. Pri marihuani so to lahko štirje meseci, pri ekstaziju ponavadi štirje dnevi. Psiha se čisti počasneje. Pri kadilcih tobaka naj bi bilo telo povsem očiščeno šele po petih letih. Tako vsaj pravijo raziskave.
Pomaga sprememba načina življenja. Zdrava hrana, šport, duhovne aktivnosti in sprostitve.

em mi mamo jutri zdravniški pregled jas sem pa pred mesecem in pou kadil travo pa me zanima če je thc v urinu ali krvi še lahko viden?

možno,je ampak,če si se kaj gibal,prepotil in pil precej tekočine,bi moral bit test negativen-po lastni izkušnji,ampak to varira od posameznika do posameznika.lp drž’se.

++viva el comandante socialista ”el che”++

Jaz imam eno vprašanje. Ali na sistematskih pregledih pregledujejo THC v krvi ali urinu? In koliko časa po zaužitju THC.ja prbližno ostane v krvi, urinu.? Hvala.

Pozdravljeni, načeloma pri sistematskuh pregledih ne preverjajo prisotnosti na thc v urinu ali krvi.

moderator Društvo "Projekt Človek" tel: 01/425 12 14

Imam eno vprašanje, policija me je danes ustavila, in mi je bil odrejen urinski in krvni test na inštitutu za sodno medicino, nazadnje sem kadil travo 3 tedne nazaj, nisem redni kadilec, joint prižgem enkrat na leto, kaj lahko test pokaže?
LP

Test lahko pokaže, kako še nisi dorasel svojim letom, da si še vedno ubogi otročič, ki poskuša postati odrasel tako, da počne vse, da bu mu kolegi rekli kako je kul.
No, no… Verjetno si že sam ugotovil, da karikiram. To je dobro namerno, zato ker sem prepričan, da si vreden bolj dostojnega življenja kot takšnega s temi problemi in vprašanji, ki jih tukaj postavljaš. Prav je, da te skrbi, kaj bo pokazalo, upam, da ne dobiš odgovora na vprašanje, ki ga postavljaš, preden dobiš odgovor iz policije. Oh, kako sem krut… Pa res?
Stori vse, da se ti ne bo potrebno spraševati o tem, kar te žuli. Si vreden dostojnega življenja, si vreden prijateljev, ki te bodo cenili in spoštovali takšnega kot dejansko v svoji globini si?
Ali si želiš okrog sebe ljudi, ki se ti za hrbtom posmehujejo in “vlečejo” denar iz žepa, te delajo ne človeka in te oni v tem oblikujejo. Misliš, da se sam ne zmoreš “oblikovati”. Dvomiš vase? Se smiliš sam sebi…?
Tudi če, piši mi, ali si najdi koga drugega, ki ima iskren namen ti resnično pomagati v rasti v moškega dostojnega vsega dobrega.
Navijam za te!
Mir in vse dobro.

Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe. ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!

3 tedna nazaj sem dokaj redno kadila travo, količina je bila prb. 3 na dan..potem sem malo zmanjšala in sem pokadila samo 1 na dan, sedaj pa že 2 tedna nisem nič kadila..a je možno da imam še vedno thc prisoten v krvi in urinu, al se je po možnosti že spucalo ven?

Ti veliko pomeni ta odgovor?
Kako to, da potrebuješ ta podatek?
Je podatek zelo pomemben, pomembnejši od tvoje odločitve, da ne bo več trave?

Bodi dobro!

Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe. ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!

na D.P.-ja
kaj si ti zaen, da tako kritiziraš ta vprašanja? in kaj tebe npr briga koliko punci pomeni ta odgovor?? a misliš da s tem komu pomagaš, če sprašuješ vprašanja kot so “kako to, da potrebuješ ta podatek?”? ne vem zakaj se delaš nekaj pametnega, tudi z moralne strani a dejansko sploh nočeš pomagat s kakšnim pametnim odgovorom, ki bi komu lahko koristil.
in navsezadnje kdo si sploh ti, da boš tukaj pisal, naj se nekdo trave odvadi in da mora sprejet to odločitev? patetično. Če že nočeš ali ne znaš pomagat, bodi vsaj tiho in nam prišparaj tvoje prebedne moralne pridige, kako naj kdo živi, kaj je prav in kaj ni, ok?

@tamylily
navadno se ti thc v urinu pozna kak teden povprečno. če si kadila močnejšo travo z več thc-ja (skank, haš) se ti lahko pozna dlje časa, nekje do 2 tedna – v urinu. V krvi pa ti ostane mesec ali še nekoliko dlje, spet odvisno.
kako najhitreje prečistit telo? najboljša metoda je veliko vitamina c in športa (da se izšvicaš). Pij po 3, 4 limone na dan (ali tudi grenivke) po možnosti brez primešanega sladkorja in telo bi se ti moralo sčistit v skoraj 2x hitrejšem času.
lp

Pozdravljeni deki!
Žal mi je, da se je moj zadnji zapis tako razumel, namreč mišljeno je bilo drugače.

Sicer pa tamylily , vzpodbujam te k modrim odločitvam tudi pri vitaminu c.
Vitamin C je vodotopen vitamin, ki je potreben za normalno rast in razvoj. Poleg tega pomaga vašemu telesu absorbirati železo. Ker ga naše telo ne proizvaja in ne shranjuje, je še kako pomembno, da ga dnevno uživamo. Za večino ljudi bo za dnevno porabo dovolj že kozarec pomarančnega soka, nekaj jagod, sesekljana paprika ali brokoli. Dnevno namreč odrasel človek potrebuje od 250–2000 miligramov vitamina C. Vse kar je več od zadnje vrednosti, pa telo izloči preko urina.

Čeprav nekoliko večja količina vitamina C le redko škoduje ali povzroči nevšečnosti, pa pri izjemno velikih odmerkih povzroči naslednje težave:

– diarejo;

– omotičnost;

– bruhanje;

– zgago;

– trebušne krče;

– glavobol;

– nespečnost;

– ledvične kamne.

Vendar pa do tega pride v redkih primerih. Sicer pa je vitamin C eden najboljših antioksidantov, ki preprečuje škodljive učinke prostih radikalov, zato nas varuje pred boleznimi srca in ožilja, rakom in prezgodnjim staranjem. Ta vitamin je izjemno pomemben tudi za krepitev imunskega sistema in nas lahko obvaruje pred prehladi.

Mir in dobro želim.

Človek, spomni se kdo v svojem bistvu si, da bi lahko živel sebe. ČLOVEK, LEPO JE, DA OBSTAJAŠ!

če sem včeraj pokadil 1 gram marihuane ali lahko vozim osebi avto po dveh dneh tudi če me peljejo policaji na testiranje ail bom ob izpit.
.

Pozdravljeni. verjetno bom postavil najbolj neumno vprašanje na forumu ampak vseeno morem vedeti odgovor nanj. moji prijatelji so zaradi mene skadili jointe izven avta in potem ko so končali smo se vsi skupaj vsedli v avto in se odpeljali na večurno vožnjo. ali je možno, da sem pozitiven na thc, kljub temu, da nisem kadil, in tudi se ni kadilo v avtu, vendar je ostal samo tisti vojn po marihuani od njih v avtu še kar nekaj časa ?

Ne.

itak da je. iz lastnih izkušenj ti lahko povem da nekaterim thc, trava koristi in spremeni življenje.

zivjo! Zanima me, ce pr zdravniskem pregledu za sluzbo preverjajo pozitivnost thc u urinu oz. v krvi! Hvala za odgovor

New Report

Close