Pripravljam se na nakup kolesarskih hlač. Na kaj moram biti pozorna?
Hvala za pomoč, Maja

Tut mene to zanima…

Če boš kupovala kratke ti predlagam, da si jih prej pomeriš (itak) in jih imaš na sebi vsaj 5 minut. Jaz imam ene, ki me ful tiščijo v stegna, da se mi vsi šivi poznajo na koži in imam občutek, kot da mi kri zastaja. Drgač so pa zelo v redu.

Pazi, da ne bo podloga preveč trda. Jaz imam ene, kjer se mi zdi podloga pretrda. Najhuje pa je, da me šivi na podlogi zbadajo in žulijo. Nosim jih lahko le za res kratke turce.
Svetujem ti ženske hlače. Pri majicah, vetrovkah imam raje moške, ampak hlače pa so boljše ženske.
Najprej sem nosila vedno hlače z naramnicami (po močnem prepričevanju prodajalke, da je to edino dobro), ampak me je motilo pri opravljanju male potrebe. Da daš hlače dol (in naramnice) se moraš skoraj čisto sleči. tako, dače ti nagaja mehur ni najbolj pametno imeti naramnice.
Pa podloga naj ne bo predebela. Mora se ti lepo prilegati. Naj bo antibakterijska.
Nositi jih moraš brez spodnjih hlač.

Več pa ti bo verjetno svetoval Kolesar (ga že prav pogrešam na forumu).

“Nositi jih moraš brez spodnjih hlač.” Ali to piše v zakonu? In kakšna je kazen za to?

Pojdi v kakšno bolje založeno trgovino s kolesi in poglej kaj imajo.

Vsekakor kupi ženske kolesarske hlace – no saj to je nekako logisno, a ne?
Poskusi jih , prav ti naj bodo, … – logicno.
Model z naramnicami ima svoje prednosti, brez njih spet druge. Naramnice so super za malenkost hladnejse dni, saj ti tako blago pokriva spodnji hrbet, pa spodnja majica ti ne more zlesti ven. Osebno imam poleti raje hlače brez naramnic, saj se je lažje “udelati”, pa tudi majico lahko zatlacim v hlače. Morda pa gre tudi za osebno preferenco.

Sedaj pa glavo – CENA:
Kupi, kar si pac lahko privoscis, primerno casu, ki ga namenjas kolesu.

Vec denarja, več muzike:
Iz lastnih (bogatih) izkušenj lahko povem, da se za vec denarja dobi več muzike, vsaj ko smo pri kolesarskih hlačeh. Razlika v udobnosti med najcenejšimi in najdražjimi je _velika_. Seveda, več ko si na kolesu, bolj to opaziš. Pa nočem reči, da glej le na ceno. Gre bolj za to, da ima večina firm linije produktov. Ponujajo od osnovnega modela, nekaj srednjega, do najboljšega modela. Primerjaj, poskusi, …

jest mam Vaude hlače – so bile sicer mal dražje, ampak so zdržale en mesec intenzivnega kolesarjenja in švicanja brez problemov. velikost mora bit čisto prava – ne da te tišči in ne da so prevelike. najbolj udobno je res kar na golo rito 🙂)

Ful hvala vsem za odgovore. Sm jih lih dons kupla in upam, da bodo v redu, sicer bom pa to vidla, k jih bom res sprobala:)

Lep dan

Dule,
v zakonu ne piše, ampak kazen pa je – odrgnine na delu telesa, kjer jih res ne želimo.

Maja,
kakšne pa si kupila, firma, cena…

Ojla!

Kupla sm oprijete Miles technical wear kolesarke v Giga športu. Stale so 4900, so kr dobr podložene, na hrbtu pridejo mau višje kot spredaj. Mislm, da sm izbrala eno tako vmesno varianto, ne lih une ta najbolj cheap, pa ne lih ta najdražjih. Jst upam, da bodo kul, sam jih morm še sprobat, to bo pa v začetku naslednga tedna, k dobim kolo…..wooohoooo.

LP, Maja

Sej nocem bit zoprna…sama kar precej kolesarim (=vsak dan; no, zdajle se ne)…pa vem, da naj pod kolesarskimi hlacami ne bi nosili nic, pa se nisem poskusila – higiena??? A ni malo neokusno? Prosim, prepricajte me, da se motim. Je pa res, da sp. hlace res malo zulijo:)

Mojca,
saj imajo hlače antibakterijski vložek. Saj na začetku je res malo čuden občutek potem pa hitro ugotoviš, da je bistveno bolje ikot s sp. hlačami.
Logično pa je, da ne moreš kolesarskih hlač 5x obleči ne, da bi jih vmes oprala. Se pa hitro sušijo. Če jih zvečer opereš, so drug dan suhe. Najbolje pa je imeti dvojne tako, da imaš vedno ene suhe in oprane.

Mojca,

Kaj pa nosiš pod spodnjimi hlačkami? Saj moraš tudi njih dati na golo kožo.

LP

Ja, ampak spodnje hlace perem pri malo visji temperaturi kot pa kolesarske:) Bom poskusila, sem pa se vedno v dvomih.
Kako pa vem, da imajo antibakterijski vlozek? Moje so bile sicer kar precej drage, amapk se ne spomnim, da bi bilo to kje posebej omenjeno.

Na listku, ki je pripet na hlače. Pa tudi v podlogi je odtisnjeno. Če so bile precej drage ga verjetno imajo.

jaz sem kombinacijo sp. hlace + kolesarke poskusila samo enkrat in takrat sem bila cisto ozuljena. imam pa ene 5 kolesarskih hlac, glede na to, da v sezoni vsak dan kolesarim. sploh pa so pralni praski tako mocni, da dvomim, da kaksna bakterija prezivi.

z naramnicami so boljše, ker te ne lezejo dol in lepo se drzijo riti, res pa je da bolj komplicirano zaradi wcja. če pa vmes ne piti veliko kave ali kaj takega, se tud da zvozit maraton, brez da bi sel na wc

Evgen,
jaz sem imela najprej hlače z naramnicami in sem se kar težko navadila na te brez. Me je nekako motilo, da nimam varno pokritega hrbta. Zdaj sem se pa navadila. Z naramnicami pa imam še oboje dolge kolesarske hlače.
WC pa je pri meni problem. Kave sploh ne pijem in tudi ne nobenega alkohola. Rabim pa vedno dovolj tekočine (imam težave z ledvicami) in včasih moram med enournim vzpon že odtočiti. Takrat pa je bolje brez naramnic.
Se mi pa zdi, da so ženske kratke hlače vse brez naramnic. Imam prav? Fantje imate manj težav pri opravljanju minus potreb, kaj ne?

Sem se pred leti, ko še nisem imela kolesarskih hlač, peljala na malo daljšo turco s kolesom v navadni trenirki. Jaz bi se skoraj zjokala od bolečin. Tako, da vsem priporočam: KOLESARSKE HLAČE SO POLEG ČELADE NAJBOLJ VAŽEN DEL KOLESARSKE OPREME (KOLO PA TAKO ALI TAKO).
Lp

sicer poznam jih par, ki furajo po 100 km na dan med potovanjem pa brez podloženih hlač, kar v navadnih. saj imajo že precej prekaljeno rit,:) pa še to ko potuješ bolj težko podložene hlače prat in sušit.

Jaz se bom na daljših turcah kar lepo držala kolesarskih hlač. IMam dolg in trd sedež. Se bojim za mojo ta zadnjo.
Sušijo se pa tako lai tako hitro. jaz imam vedno vsaj dvoje. ko se ene sušijo so druge OK.