kolesarjenje

Eno vprašanje: sem v 5 mesecu, na bolniški ( prejšnja nosečnost se je končala s spontanim splavom v 3. mesecu ). V teh lepih sončnih dnevih bi si privoščila malce rekreacije – s kolesom. Ali ja, ali raje ne?!!??!?!?

Ostanite v cvetju!

kolesarjenje je odsvetovano zaradi moznosti zlomov ob padcu – ker je rentgensko slikanje problematicno zaradi otroka! Prav zato so odsvetovane vse take podobne rizicne zadeve, kolikor vem. Mene bi tudi mikalo stopit na motor, pa bi imela tako slab obcutek, da sploh ne bi uzivala.
Lp!

jaz sem se o tem posvetovala z ginekologinjo pa mi je reka da drugače kolesarjenje odsvetijejo zarad nevarnosti da padeš oz te kdo zbije. drugače če se previdno voziš po neprometnih poteh je pa ok sam ne past 🙂 pa po luknjastih terenik tut ni ok. če maš pa rizično nosečnost ti pa sploh priporočam, da se najprej pomeniš s svojim g!!!

lp, lara

Zdravo,

ti svetujem, da najprej sploh poskusiš, če ti odgovarja. Jaz sem za letos dirkalca pospravila, za mestno kolo pa se odločim le, če se zelo dobro počutim (kljub normalni nosečnosti), pa še takrat moram paziti, da se peljem lagodno. Sicer mi v spodnjem delu trebuha ni prijetno.

Lp
lbeka

Če si že imela slabe izkušnje s prejšnjo nosečnostjo, se jaz na tvojem mestu ne bi igrala!

Se pridružujem zgornjim nasvetom-raje ne! Pa saj je toliko drugih možnosti za rekreacijo. Začni s hojo, če se boš dobro počutila tudi malo poteci. Kaj pa plavanje?

Želim ti prijetno rekreiranje!

ČPe si doma na bolniški, si očitno zaradi kakšnih komplikacij in ti je verjetno tudi gibanje odsvetovanol. Ker si imela težave že v prvi nosečnosti, se na tvojem mestu z drugo ne bi hecala. Saj bomo zdržale teh nekaj mesecev brez naših rekreacij in si bomo omislile, kakšno manj nevarno. Sama rada čim več hodim, telovadim, a zadnje čase se tudi ne počutim tako dobro in sem gibanje omejila.