Najdi forum

zdravo,
pred cca mesecem dni sem se znova začela ukvarjati s tekom – prej sem več kolesarila…
po cca 30 min. teka me začne zelo močno boleti koleno in sicer točkovno bočno na zunanji strani noge. Danes sem zaradi tega prehodila kar nekaj kilometrov, vsak ponovni poskus teka pa je bolečino le še stopnjeval.
Zanima me, ali je to znana poškodba, na katero lahko dobim instanten odgovor ali je nujen obisk zdravnika in ortopeda…
spotoma naj omenim, da uporabljam kvalitetne tekaške copate, tečem pa predvsem po mehkem terenu (trim steza v gozdu)
hvala za odgovor

Spoštovana,

potipajte si koleno. Ali je bolečina v predelu same sklepne špranje med stegnenico in golenico, nad ali po sklepno špranjo?

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Spoštovani!

Bolečine v križu imam nekje štiri leta, bolečina mi seva v levo nogo in je pred menstruacijo hujša ter ob vremenskih spremembah. Bilo je že tudi tako, da me je tako bolelo, da sem komaj hodila. Opravila sem slikanje z magnetno resonanco, kjer so ugotovili, da sta ploščici Th11-Th12 in L5-S1 degenerirani. Ostale medvretenčne ploščice lumbosakralne hrbtenice so strukturno in morfološko normalne. Dve leti že jemljem zdravila, nesteroidne antirevmatike (Naprosyn, Nalgesin), da preprečim bolečino.

Zanima me, če se lahko stanje še kako popravi? Naj povem, da sem hodila na fizioterapijo in delala vaje za hrbtenico, pa ni pomagalo kaj dosti. Sedaj mi pomaga malo, če veliko hodim. Vendar, če ne vzamem zdravila, me po dveh dneh prenehanja jemanja tablet, začne zelo boleti. Bo glede na stanje potrebna operacija?

Imam sedememmesečnega sinčka, želim si še kakšnega otroka, vendar se nosečnosti prav bojim zaradi bolečin v križu.

Hvala in lepo pozdravljeni!

Pozdravljeni,
Koleno me boli natanko na mestu sklepne špranje. Bolečina pa se pojavlja izključno po daljšem teku – če s tekom prekinem navadno hitro mine.
(Ne vem ali je smiselno, vendar zelo podobna ali enaka bolečina pa se pojavi tudi takrat ko sedim s prekrižanimi nogami, tako da druga noga počiva na tem kolenu)
Hvala za vaš trud,
LP,
Rebeka

Spoštovana gospa Rebeka,

glede na opisano je velika verjetnost, da gre pri Vas za okvaro notranjega meniskusa ali pa sklepnega hrustanca v tem delu kolena.

Priporočam Vam pregled in nato zelo verjetno (odločitev na pregledu) še magnetno resonanco bolečega kolena.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close