Najdi forum

Pozdravljeni.

Leta 2010 sem imela poškodbo kolena, odlomljen zunanji del platoja tibije in posledično operativni poseg.
Zdaj, po desetih letih, pri starosti 36 let, pa imam težave. Bolečine v kolenu, otekanje, zbadanje v sklepu, težji izteg/pokrčenje. V bistvu je do tega prišlo praktično “čez noč”.
Osebna zdravnica me je poslala na RTG, izvid je sledeč: Neravna površina lateralnega platoja tibije po stari poškodbi. Vidna je subhondralna skleroza in robne naplastitve sklepne površine lateralnega platoja tibije. Strukturno primeren skelet. Najverjetneje večji izliv intraartikularno suprapatelarno.
En mesec že jemljem Nalgesin (začela 14 dni pred RTG), občasno hladim (mešani občutki, ker koleno otrdi), zdaj je predlagala še en mesec take terapije in dodatke za sklep, potem dalje, če ne bo bolje.
Rada bi pridobila vsaj še eno mnenje oz. kaj lahko sama storim v tem času ali na koga naj se obrnem. Imam izvid in RTG slike.
Hvala in lep pozdrav.

Pozdravljeni,

svetujem, da opravite pregled pri zdravniku, ki se posebej ukvarja s poškodbami kolena (travmatolog, ortoped), ki bo na podlagi pregleda CD-ja RTG in kliničnega pregleda ocenil, ali je potrebno naredite še MRI kolena. Pomembno je ugotoviti vzrok, katera struktura v kolenu je poškodovana in ugotoviti ali je potrebno kirurško ali ne-kirurško zdravljenje (fizioterapija).
Lep pozdrav,
Renata Vauhnik

ARTHRON, Sklepne in športne poškodbe Ljubljana, Celje, Maribor, Nova Gorica 041 654 330, [email protected], http://www.arthron.si

New Report

Close