kolena

Ze kake 4 leta imam obcasne bolecine v kolenih, pri katerih pa po besedah revmatologa dr Lestan Borisa (pred 2 letoma) se ne gre se za revmo, ceprav imam v krvi prisoten revma faktor. Sedaj pa me ze vec kot mesec dni nekoliko zaboli tudi ob rahlem pritisku nad pogačico, kolen nemorem imeti dolgo skrčenih, zjutraj se zbujam z vecjimi bolečinami. Milsite, da se je bolezen aktivirala? Bi morala jemati Naklofen zaradi protivnetnega delovanja? Stara sem 22 let in ne bi rada celo zivljenje zivela z bolecinami in jemala tablete.

Mi lahko svetujete kako ustaviti “vnetni” napad?

Najlepse se vam zahvaljujem za odgovore,

LP,

Spoštovani!

Kako je in kako bo z revmatoidnim artritisom pri vas težko odgovorim. Pospešena sedimentacija, simetrične bolečine v sklpeih (resda predvsem v malih malih sklepih zapestja) in prisotnost revmafaktorja z veliko zanesljivostjo kažejo na revmatoidni artiritis, ki ima obdobja večje in manjše aktivnosti.

Bolečine si lahko pomirite z naklofenom. Zaradi tega napoved vaše bolezni ali odvisnoti od zravil ne bo nič drugačna, le bolelo vas bo manj. Pazite le na želodec in jejte zdravila po jedi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close