Ima mogoče katera izkušnje z jemanjem Kolagena v prahu? So kakšni stranski učinki?

Kolagen je beljakovina, tako da ne more imeti kakšnih stranskih učinkov. V našem telesu je sestavni del las, dlak, nohtov, vezivnih tkiv… Ni pa to najbolj kvalitetna beljakovina kot prehranski dodatek (aminokislinska sestava je precej slabše kakovosti). Naše telo je sposobno tvorit kolagen iz aminokislin, zato bi raje predlagala precej kvalitetnejše sirotkine beljakovine, ali pa dovolj raznolika prehrana z dovolj beljakovinami (piščanec, puran, posneta skuta, posneti jogurti, jajčni beljaki, sojini koščki….).

Odvisno za kaj Kiara sploh sprašuje.
Kolagen se ne uživa zaradi vnosa beljakovin in posledično vzdrževanje ali povečanje mišične mase.Kolagen je ena od beljakovin-aminokislin, ki deluje na kožo in sklepe (med drugim) in preprečuje, ali upočasnuje staranje kože in naših sklepov.

Je res, vendar je nepotreben dodatek, saj vse aminokisline, ki sestavljajo kolagen, lahko dobiš v prehrani ali v boljših dodatkih. Telo ne potrebuje beljakovin, temveč aminokisline. Tako ne bo kolagen, ki ga poješ, šel direktno v kožo, sklepe, lase…vendar bo najprej razpadel na posamezne aminokisline, ki se bodo naprej sintetizirale v določene beljakovine. Tako, da je za kolagen škoda denarja, še posebej, ker je predrag glede na kvaliteto aminokislinske sestave.

v bistvu nimaš prav, saj je meso zelo drago, kolagen v prahu pa je čista beljakovina 100%.V mesu je največ 20% beljakovin in sicer 20 različnih aminokislin, ki je vsaka za kaj dobra.Od teh je 10 esencialnih-nujno potrebnih (kao).
Kolagen v prahu pa je tista, ki je nujna za sklepe in kožo in še za marsikaj drugega, tako da tvoja trditev ne drži.Kolagen v prahu tudi izdelujejo iz goveje kože in kosti, ker ga je tam največ (ne pa iz mesa).Sicer kolagen lahko pridobiš tudi ceneje, če kupiš zelo poceni goveje kosti, jih v pečici popečeš cca. 30 min. na 200 st., C potem pa zaliješ z vodo, tako da so kosti pokrite z vodo in kuhaš 2-3 ure v pokriti posodi.Ohladiš v hladilniku, ko se strdi, odstraniš zgornjo plast (maščoba) in tisto pudingasto zadevo (1 dcl) zmešaš z 1 dcl vroče vode in popiješ-isti učinek kot kalogen v prahu.Kalogen v prahu delajo iz zgoraj opisane pudingaste paste, podobno kot mleko v prahu-razpršujejo na vroče plošče, da voda izhlapi-ostane pa prah.

Že že, vendar sem jaz govorila cena glede na kvaliteto. V mesu, sirotki… dobiš tudi druge snovi, AK… Vedno gledam ceno glede na kvaliteto. Je pa res, da lahko dobiš kolagen ceneje, lahko pa tudi zelo drag, kar je čisti nateg. Vedno je treba malo pobrskati, ne pa kupit na vrat na nos.
To govorim tudi zato, ker je prijateljica v neki drogeriji kupila zelo drago malo škatlico kolagena, da bo imela lepše lase, kar se mi zdi metanje denarja skozi okno.

Ponavadi ni problem, da bi bil v telo premajhen vnos nutrientov ponavadi je problem, ker je potrebno telo stimulirat, da ga pravilno uporabi. Tudi če imaš vso zelenjavo za zelenjavno juho še vedno potrebuješ nekoga, ki je dovolj motiviran, da bo to zelenjavo opral narezal in vrgel v lonec. V telesu so ti delavci ponavadi hormoni.

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

Iščejo se dekleta in ženske stare med 35 in 65 let, ki jemljejo prehranske dodatke za kožo (kolagen ipd). Primerne kandidatke se bodo lahko udeležile fokusne skupine (konec tega tedna ali začetek naslednjega) in si s približno eno urno diskusijo prislužile darilni paket v vrednosti cca.40€.
Če je katera zainteresirana naj čim prej javi na mail [email protected] ali pa na 041 934 340.

kolagen v prahu sem si kupila na začetku junija.. do avgusta sem porabila tri škatlice ( medex ), na dan sem spila eno merico ( 5g ). do sedaj še nisem opazila spremeb, res pa je, da sem ga nehala piti ker sem opazila, da sem se zredila..pred jemanjem sem imela normalno telesno težo od kar sem ga pa uporabljala sem se res zredila.. men se je po njem povečal apetit.. naj povem, da sem vegeterijanka in nisem vedela, da ga pridobivajo iz govejih kosti.. pa to bi morali označit na izdelku!!

lp

Mislim da ga pridobivajo bolj iz kurjih tac, tam je zelo veliko kolagena not.

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

Saj piše na embalaži, samo prebrati je treba. Sicer pa tudi na jušnih kockah ni posebnega opozorila, da so iz živalskih sestavin.

Obstaja pa tudi kolagen, pridobljen iz rib …

Tale je čist nova zadeva in vsebuje nemški kolagen hidrolizat dobre kakovosti:

Flexovitalis Collatal prah[/url]

LP B

Živjo,

je katera že preizkusila kolagen v kapsulah/tabletah? Zdi se mi bolj priročno, kot v prahu, sploh če nisi doma, ampak sem rekla, da najprej vprašam tukaj… Priporočate kakšen izdelek?

Hvala.

Jaz ga imam od medexa v prahu..pa bi tudi raje kapsule probala.. Drugače sem pa z rezultati precej zadovoljna.. So mi po porodu začeli kar kvalitetno izpadati lasje (naša pupi je zdaj 4,5 mesecev)..ko sem začela s kolagenom, se je pa kar hitro umirilo in tudi koža se mi zdi precej lepša.. Mi je pa čisto vseeno iz česa ga pridobivajo..je tudi veliko zdravil na osnovi nevemvsečesa,pa jih pridno jemljemo,če nam pomagajo..lp

Tudi jaz bi raje sprobala v kapsulah…Se mi zdi bol praktično kot v prahu, ga imaš lahko skoz pri sebi. Bom malo preizksala, mogoče pa kej novega najdemo…Kdor išče ta najde, al kako že pravjo 🙂

Ta teden smo na dom prejeli reklamo za Cemio Gams kolagen in bon za brezplačno enomesečno terapijo.. Ga je še katera prejela? Neka nova zadeva, imajo tudi spletno stran in me malo firbec matra, da bi stestirala..

Pozdravljeni. 2 leti nazaj sem ga jemala v prahu in lasi so mi takrat presegli mojo običajno dolžino, so zrasli dosti daljši. Tako da ga zdaj ponovno jemljem. Meni pomaga. Zdaj opažam na koži spremembe, enostavno je lepša, bolj gladka in ne delujem utrujeno. Priporočam. Zdaj sem si naredila doma celo zalogo kolagena, v drogeriji so imeli 50 %popust !

Tudi jaz sem prejela reklamo in že naročila preko njihove spletke… sporočim, ko/če opazim kakšne rezultate

Pozdravljeni.
Prijateljica mi je priporočala tole zadevo: http://medvital.si/
Je katera že poiskusila? Oni pravijo, da se ne splača jesti izdelkov s kolagenom, ker je zelo neuporaben in se ga večina samo izloči.
Njihov izdelek bi naj imel snovi, ki spodbudijo telo, da samo proizvaja več kolagena, kar naj bi bilo veliko učinkoviteje.
Imaste kakšne izkušnje s tem?
Zgoraj sem zasledila, da je nekaj podobnega že pisala tudi Iglica, tako da bo morda res kaj na tem.
Bom še malo vprašala kolegico farmacevtko, če kaj bolj ve. Kakšne vaše izkušnje pa tudi dobrodošle:)

Hvala.

Lp, Maja

Evo, opravila domačo nalogo:)
Kolegica farmacevtka mi je rekla, da so izdelki, ki vsebujejo kolagen res bolj kot ne en nateg, ker telo tega kolagena ne more uporabiti.
Tale stvar omenjena zgoraj pa bi naj delovala, saj telesu pomaga, da samo proizvede več kolagena, ki ga normalno več ne more.
Sem se odločila poskusiti:)
Kolegica, ki jemlje že 2 meseca, pa ima tudi že lepšo kožo, vsaj nama se tako zdi:)
Poročam o rezultatih:)

Lp, Maja