Ko vaš računalnik kašlja…
Šofer je pririnil spačka do servisa rekoč: “Ne vžge pa ne vžge!” Mehanik pokuka pod havbico in natakne kabel od svečke in vozniku zaračuna “Jurja bo tole popravilo!” – Jao, zavpije šofer, saj si se zamudil le minutko!??
“Že, že, odvrne mehanik, a sem moral prej 3 leta v šolo hodit, pa potem praksa, pometanje delavnice….!”
Skratka, kaj sem že hotel povedat? 🙂
Aja: to, kar nudim uporabnikom računalniške opreme, so storitve; tisto, kar nudiš ti, so usluge. Usluge z veseljem napravim prijateljem in znancem – po tem se že znan, po storitvah pa tudi. Doslej so bili zadovoljni, eni in drugi.
Aha, ti nudiš storitve. Ki jih seveda zaračunaš. Seveda, od nečesa je treba živeti.
Lastnik tega portala tudi nudi storitve. Ki jih zaračunava. Seveda, tudi on mora od nečesa živeti.
Razlika med vama je samo to, da ti svoj zaslužek baziraš na nelegalnem črnem oglaševanju brez stroškov. Ki bi jih moral plačati lastniku portala.
Zakaj naj torej za svoje delo nekateri zaslužijo, drugi pa ne?
Pravzaprav sem hotel samo povedati, da nelegalno služiti na račun drugih ni lepo……… Jaz takega “mojstra” ne bi maral v hišo, pa če ima pozlačene roke. Bi tudi meni kaj “ukradel” ?
P.S. Pa ne mi sedaj razlagat, kako si ti popolnoma drugače predstavljaš namen FORUMOV in BANNERJEV od drugih uporabnikov. Saj smo odrasli, kaj ne?
Na teh forumih pogosto vidim oglase, ko uporabniki nudijo svoje znanje na področju prevajanja, lektoriranja in inštrukcij. Ljudje smo takih objav veseli, saj pogosto rabimo tovrstne storitve. Ne vem, kaj naj bi bilo napak, če kdo ponudi svoje usluge s področja računalništva? Itak se vsak sam odloči, kam bo odnesel svoj računalnik v popravilo, tisti ki ga še odklopiti ne znamo od vseh teh kablov in priključkov, smo še kako veseli tudi takega ‘mojstra’, če je le pripravljen priti na dom, da ni treba računalnika voziti do servisa.
Milena K.
Natančno veš kaj sem napisal in da to nima zveze s tem, o čemer pišeš ti. V sloveniji je več sto s.p.-jev, ki popravljajo računalnike in več tisoč “mojstrov” ki oh in sploh obvladajo to zadevo. Kam bi prišli če tudi drugi ne bi spoštovali pravil o OGLAŠANJU, se ve. Potem bi VSI forumi v trenutku zamrli, saj bi se pretvorili v eno samo veliko reklamno tablo. Ampak hvala bogu je večina poštena in če že oglašuje, to počne legalno. Tako da ima tudi lastnik portala nekaj od tega.
Sploh pa se ne muči toliko. Pod nickom Milena K. ni bil do sedaj objavljen še niti en post na teh forumih. Zanimivo kaj ne, da te je ravno ta post pripravil do pisanja odgovora in še noben drugi do sedaj. In tistega “Mojstra” ki oglašuje tukaj gor niti pod razno ne poznaš, kaj ne? Hahaha
Mojster “Milena K.” lep dan, pa čimveč strank ti želim :)))))))