Ko ti misli uhajajo drugam

Zanima me vaše mnenje. Predvsem bi rad korektne komentarje, ki mi bodo mogoče pomagali, da bom rešil svojo ljubezensko težavo.

Stvar je taka. Že nekaj časa študiram na faksu. S punco sem skoraj tri leta. Sedaj pa se zelo dobro razumem z eno sošolko s katero kdaj pa kdaj klepetava tudi preko interneta, kakšna kavica s sošolci itd. S punco se odlično razumeva, lahko rečem, da se v skoraj treh letih, nisva nikoli zares skregala. So manjši prepiri, ampak nič resnega.

No sedaj, se pa jaz že cel teden zelo aktivno ukvarjam s to sošolko. Celo nekaj čisto navadnih sms-ov, sva si poslala. Tudi moje misli uhajajo k njej, čeprov mi je povedala, da kakšnega novega fanta ne želi in to tudi razumem, mi je najbolj všeč ta občutek, ko se dogaja nekaj novega (saj to verjetno vsi poznate), ko si vesel, da jo vidiš v šoli, da se skupaj nasmejita itd. Sedaj pa jaz sam sebe prepričujem, da je to le trenutno stanje in da bo minilo, ko se bodo začele dooolge počitnice oziroma mislim, da moram prekiniti sms dopisovanje oziroma, da moram na naju gledati le kot na prijatelja in nič več.
S punco, ki jo imam je res fajn, veste pa verjetno, da po treh letih ni več tako kot v prvem mesecu, ko je še vse mooočno zaljubljeno.

Predvsem me zanima, ali se splača, zaradi mogoče ene avanture razkirati celo zvezo? Ali mislite, da se take težnje, da enostavno zatreti, tako da se omeji dopisovanje, se gre s trenutno punco na krajši oddih za nekaj dni, da se vse skupaj malo umiri. Predvsem me zanima tudi to, ali se da in kako, spet oživeti, malo umertvinčeno zvezo?

Na kratko, nimas pojma kaj bi rad v zivljenju in nimas nadzora nad svojo domisljijo.

Razmisli kaj bi rad v zivljenju.

Primoz

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Tvoj primer je samo eden izmed mnogih. Kot ti je že Primož napisal, izgubljen si, nimaš pojma kaj si želiš v življenju. Mogoče si še nekoliko premlad, ne dozorel za kakšno resno zvezo. Za to je potrebno veliko dela, tista zatreskanost / zaljubljenost pa vsi dobro vemo, da tako in tako traja samo za kratek čas. In zdaj, če ti to tako veliko pomeni, potem je to samo znak, da še nisi pripravljen na kaj resnega. Tako da ti predlagam, da čimprej prekineš zvezo z njo in tako pomagaš ne le sebi, pač pa tudi njej.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Živjo,

(to kar je recimo ti že Primož navedel) + (malce poglobljen) preberi si tole temo. V osnovi kar slična tvojemu problemu. Mogoče je tole tvoja diagnoza ? Tukaj imaš še nek vprašalnik…

Ni res, da če se nekdo na novo zaljubi, kljub temu da je že v zvezi, pol ne ve kaj bi rad v življenju. Čustev se ne da načrtno usmerjat, pa če imaš še tako jasne plane za prihodnost. Ko pride do take situacije kot je tvoja je zelo hudo, saj je res težko ocenit ali je ta nova oseba, ki smo jo spoznali res tista prava ali gre sam za eno trenutno zatrapanost, ker je pač naša zveza postala malce preveč rutinska. Zatrapanost hitro mine, zato ne delaj prehitrih odločitev. Počakaj kakšen mesec ali dva pa boš videl ali bo zainteresiranost za sošolko še tako močna. Če ja, potem razmisli, ker bo v tem primeru prej ali slej tvoja zveza začela propadat. Medtem pa poskušaj s punco mal poživit zvezo. Pejta pohajat, na romantično večerjo, poskusita kaj novega v sexu,… pa boš mogoče kaj hitro popolnoma pozabil na sošolko ki navsezadnje niti noče imet fanta.V glavnem, počasi z resnimi odločitvami.

Poslušaj srce. Zaradi ene avanture se ne splača razkirati zvezo, ki je čudovita. Mislim da če bi si nehal pisati s to sošolko, bi bila ona užaljena, tebe bi pa ravno tako razžiralo, ker bi bila ona jezna nate. Več se ukvarjaj s punco in za nekaj časa pozabi na sošolko (npr. pelji punco na kak kraj daleč od vsega, kot si sam omenil na krajši oddih), ugasni telefon, potem pa se prepusti uživanju s punco. Če želiš oživeti zvezo, je najbolje da se trudiš za punco (kakšne rožice kdaj prineseš, kaj skuhaš, pomagaš pospravljati,…) Če želiš imeti avanturo, jo imej, drugače ti bo enkrat žal, ampak mislim, da če imaš tako super punco, s katero se odlično razumeš, in popolno zvezo, da se ne splača to zavreči zaradi ene druge punce. Če pa imaš rad to sošolko, bolj kot svoje dekle, potem pa ti ne preostane drugega.

Seveda se da. In ne tako, da si z mislimi pri drugi. Sošolko daj na hladno, ne odpisuj ji več, ne kliči je več, ne hodi na kave. Če že moraš, ji odpiši, da nimaš časa. Če je pametna, bo dojela namig.

Misli se seveda dajo preusmerit, zavestno. Če pa pustiš da odplavajo, potem pa se dogaja tak šmorn kot se zdaj.

3 leta veze niso napram 15, 20 letom skupnega bivanja nič. To je šele čas, ko se začneš resneje trudit za vezo, ko prešejkaš odnos s temeljitimi pogovori o vaju, ko se debatira, kako dalje itd.

Se pravi, intenzivno ukvarjanje s svojo punco, zopet jo začuti kot greha vredno osebo, ki ti je pred 3 leti zmešala glavo, spomni se vsega, kar te je privlačilo na njej, delaj načrte za vaju, kam bosta šla, kaj novega izkusila, da se vajina bližina obnovi.

Šele po tem, ko daš maksimum od sebe, pa vidiš, da se mlačna juha noče segret, ugasneš žerjavico in zaključiš zgodbo.

mah vsi tile nasveti so za enga starga dedca, ki ima kup otrok doma in ne za mladega fanta, ki šele spoznava sebe in svet. Nisem najbolj navdušena nad mladimi, ki se že kot najstniki gredo resno partnersko zvezo, pri 40 se začnejo pa spraševat, kaj bi sploh radi in kdo so. Študij je čas, ko rasteš tudi kot oseba, razvijaš svoje potenciale. To pomeni tudi, da morda ne boš ostal s punco, s katero si, ampak te bo pot zanesla drugam. Kar se ti dogaja je čisto normalno. Kakšnega pametnega nasveta nimam, razen da poslušaj sebe, bodi iskren do sebe in drugih, čeprav boš morda s tem koga kratkoročno prizadel. Nikjer ne piše, da moraš pri teh letih točno vedeti kdo si, kaj si želiš. bolje da fantaziraš sedaj kot potem, ko boš imel resne obveznosti do drugih.

@star dec: torej je bolje, da je neodgovoren in nezrel samo zato, ker ni star 40 let? Men je pa to taka bedna fama, da ker si kao mlad, se moraš al zgonit al pač obnašat nezrelo, varat, skakat iz veze v vezo … zakaj že? In kdo mu bo garantiral, da bo pri 40-ih kaj bolj uspešen v vezah? Če se gre pa samo za to, da se med poliže, potem ko nastopijo problemi, pa gasa miško, je itak brezveze se it partnerstvo. Če že nekaj časa študira na faksu, je vsaj 23 let, kar pa ni neka jaka mladost, ravno obratno.

ma kaj težite iz ene skrajnosti v drugo. morda je spoznal punco, s katero se lahko več pogovarja kot s sedanjo. zagovarjam stališče, da se mlad človek še intenzivno gradi in to pomeni tudi, da ni nujno, da ostane s punco, ki jo je spoznal v srednji šoli. ljudje se lahko pošteno razidejo.

Ja seveda, trava na drugem pašniku je vedno bolj zelena od te doma, kajne?

Kako bo pa on vedel, da bi se s sošolko razumel bolje kot se s partnerko, če se ne druži z njo? Ampak samo neki smski pa takole, platonsko flirtanje … potem si pa nariše marsikaj v glavi in si natakne rožnata očala.

Načeloma ti je lahko vsaka oseba prava, če se le dovolj potrudiš zanjo, ker 100% ujemanja ne najdeš nikjer. Ne moreš pa podpirat sedenja na 2 stolih pa kalkulacije in kdor na koncu zbere več točk, tista je “prava”.

Se strinjam o 2 stolih.

Svetujem ti, da se izogneš varanju. Ker enostavno to ni enostavno.

Sicer je pa v tvojih letih normalno, da se menja partnerje in išče, preizkuša, eksperimentira.

Če sem poštena, bi bilo meni izredno slabo v življenju, če bi ostala s fantom s katerim sem ravno tam sredi študija končala po treh letih. Njemu je bilo čist fajn … ni bilo več ne vem kako zanimivo, ampak čist fajn pa še reden seks je bil, ha, ha, ha …

Resno … če te mika, potem razpusti zvezo s stalnim dekletom in se podaj v nave raziskave …
Če meniš, da je zdajšnje dekle predragoceno, potem pa opusti razne miselne preskoke, kako bi bilo s to drugo, tretjo itd.

Vsako razmerje zaključi, pa boš lepo na čistem … oz. ne bo dodatnih (nepotrebnih) bolečin in zapletov.

Ok malo pozno pišem na to temo, ampak sem jaz približno na istem… no pri meni je bistveno bolj komplicirano ampak jaz sem 100% kaj hočem.

Sem poročena mati dveh otrok (kako klišejsko;)), srečna v 11 letni zvezi (4 letnem zakonu).
Kljub temu pride trenutek, ko ti kompas zmede nekdo drug. Meni ga je ravnokar možev znanec. Občutki so popolnoma isti ko pri tebi. Komaj čakam da ga vidim, sem nasmejana, dobre volje, skratka kar cvetim od energije in vznemirjenja, ko vidim, da tud on ni popolnoma hladen.
Ta vikend sva bila skupaj na žurki in sem ga uspela malo podrobneje spoznat. Še vedno je seksi in hudičevo privlačen, ampak sem pa ga vidla tudi v eni drugi luči, ki mi pa ni tako zelo všeč.

Nauk Te zgodbe: Včasih moraš pogledat drugam, da znaš videt in cenit kaj imaš doma.

Tudi kasneje v življenju se ti bo dogajalo, da te bo zmedla kaka druga ženska, sodelavka,… pomembno je samo to, da pretehtaš, kaj je bol pomembno in če imaš doma dobro vezo, odločitev sploh ni težka.

Jaz se držim Kingston mota: Sanjati ni nikoli greh, kadar sanjaš o lepih stvareh 😉 – in ostajam pri sanjah.

New Report

Close