Najdi forum

Ko se ljubica odloči roditi otroka

Nena

Avtor gornjega sporočila ni Amore, ampak avtor z vzdevkom “želeti dobro otroku”, zato da bi že iz samega nicka bilo razvidno bistvo.

Prav je, da (če je le mogoče) otrok pozna oba starša in da OBA zanj skrbita po svojih najboljših močeh.

lp

Haloo!

Koberem vse skupaj mi je malo slabo koliko kritik mora požreti ženska. Prosim vas lepo pa saj ni ona kriva. Posledica vsakega seksa je lahko otrok a je tako? Ja kdo pa otroka zaplodi ali ženska ali moški…
In kdo je v tem primeru poročen ona ali on. ON in ali potem ni on kriv in celo očitki da je ona razdirala zakon. Prosim vas lepo, kaj moški več ne prisegajo zvestobe svojim ženam pred oltarjem, a jo ? Ja še vedno !!! Nikjer pa ženske ne prisegajo da bodo abortirale če jim bo poročen naredil otroka… To je tako pač moje mnenje če že seksaš izven zakona in plodiš otroke potem jih priznaj in zanje skrbi, kako boš pa to razložil ženi … pa res nima veze z ljubico, še manj pa s tem da je ona razdrla zakon, saj ona je samska in res lahko seksa s kom ji paše. Zato drage ženske ne tolčite po njej ampak po vaših možeh ki bi bili seveda poročeni in seveda bi še malo seksali okoli. In zakaj mislite, da to počnejo, zato ker se potem itak vsi na ljubice spravijo in oni so boščki boščkani nič krivi…Za neskrbljenje otroka takega pridaniča bi pa moralo biti to po moje urejeno bolj strogo. Ker skrbeti za otroka ki je tvoj pa čeprav z ljubico bi ne smela biti očetova pravica ampak dolžnos, če pa si nekaj dolžen naredit pa ne narediš bodi za to tudi kazensko in ne samo materialno odgovoren, to je zame hujši zločin…in takšnim tudi kak zapor ne bi škodil. Zato poročene ženske bolj stistnite vaše jajcarje doma naj nekaj delajo ne vse postorit na mesto njih … Ljubica tebi pa vse čestitke ker vzgajaš otroka in nikoli ne misli da imajo samo poročene ženske pravico do otrok in bodi srečna da ta izmeček ni TVOJ MOŽ

jaz nekaterih tu nikoli ne bom razumela. Za svoje telo ,spočetje,koga bo sploh sprejela v svoje mednožje,ali bo rodila ali ne je ODGOVORNA samo ženska. Saj gre za njeno mindžo,za njeno življenje.

Če bi se jaz v takem primeru odločila za otroka bi ga vzgajala sama.Nikoli nebi mogla tipu,ki ni hotel otroka vsiljevati,očetovstvo,iskati preživnino in ga sploh vlačiti po raznih ustanovah.Ker se je avtorica SAMA odločila za tak korak in nadaljnje življenje.Evo nam primer kaj avtorica počne 12 let in kaj je spremenila? nič! na silo ni nič!

od tega je že 9 let! Marsikdo je povsem spregledal, da ko sta začenjala razmerje, je bil on samski. Gotovo ne gre za osamljen primer, zato bom odgovorila na vprašanje oz. komentirala zapis.

Mislim da je avtorica pričakovala preveč od svojega ljubimca. Ker on ni imel odprtih kart doma (torej ni šlo za poliamorno vezo), torej ni mogla pričakovat, da bo njen otrok spoznaval svoje polbrate in polsestre. Tudi ni fer, da je šla 7-letniku razlagat, da je oče šel, da ga ni poznal … s takimi stvarmi se otroka ne obremenjuje!

Bolje bi bilo, ko bi ostala samska ali pa si našla novega resnega partnerja (s katerim bi bila monogamna), tako bi otrok dobil občutek varnosti. Ne pa da je šla spreminjat svojega ljubimca. To je nasplošno problem odraslih, ko želijo spreminjat drug drugega.

Vsak se odloča zase, vsak nosi posledice svojih odločitev. Amore je naredila tako, vedela je v kaj se spušča, vedela je tudi za posledice svojih odločitev, zato ne vem, zakaj se pritožuje, če se je sama odločila za to težko pot ljubice z otrokom.
Žalostno je le to, da zaradi neumnosti drugih dostikrat trpijo tudi tisti nič krivi.

Le kako lahko pričakuješ odgovornost od moškega, ki že v samem štartu vara? Le kako lahko pričakuješ odgovornost od ženske, ki že v samem štartu pristaja na varanje?
Zame sta kriva oba, brez odgovornosti, morale do drugih in sebe. Ne se izgovarjat samo na moške, tudi ljubice niso nedolžne. One ne varajo, lahko pa jim pripišemo ostale lastnosti, kot so neodgovornost , egoizem, brezobzirnost….najprej do drugih, potem do sebe, v primeru Amore pa še do lastnega otroka. In to je pokvarjenost.

Še najmanj, kar lahko rečem je, da ljubice nimajo moralnih vrednot, če pristajajo na takšno vezo, zato pravim, da so enako pokvarjene, kot njihovi ljubimci. Ljudje brez moralnih vrednot so po mojih izkušnjah slabi ljudje, na katere se ne moreš zanesti.

Bistvo so torej moralne vrednote, odgovornost, poštenost, sočutje itd. – tega pa nimajo ne ljubimci, ne ljubice. Pa naj se skrivajo za fasado kolikor se hočejo, lahko se na zunaj delajo lepe, skrivajo svojo pokvarjenost, egocentričnost, ampak tako je.
Posledice pa nosijo otroci, ker res ne vem, kakšen vzorec obnašanja si pridobijo, ko vidijo vso to izprijenost pri lastnih starših? In to celo pri obeh!

Pa nisem ljubica, niti nisem prevarana žena.

New Report

Close