Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija Ko levkociti padajo

Ko levkociti padajo

Pozdravljeni,

Iskreno se oprvicujem, ce je taksa tema ze bila, nisem je namrec nasla.

Med rutinskim pregledom v sluzbi, so mi odkrili levkopenijo. In sicer je bila takrat vrednost 3,9, osebni zdravnik mi je se parkrat preveril kri, vsakic je bila vrednost levkocitiv nizja, nazadnje 3.3, ostalo kolikor vidim je bolj kot ne v mejah normale in me poslal na nadaljnje preiskave k hematologu -stopnja nujnosti na napotnici je hitro. Ker pa je caka,na doba dolga, in ze od oktobra cakam, pregled pa imam konec februarja, me je vse skupaj zacelo skrbet. Naj povem, da sem stara 31let, sportno aktivna, teza je normalna, v tem casu nisem bila nic bolna. Ker pa imamo v druzini precej rakavih obolen, me vseskupaj skrbi. Je lahko tole znak levkemije? Pocutim se sicer OK, edino kar je me vsak vecer oz. cez dan rahlo bolijo kosti, “notranjost”, ne vem pa ce je to pomemben podatek. Vnaprej hvala za odgovor in lepe praznike vsem 🙂

Pozdravljeni,

žal vam težko komentiram vašo krvno sliko, ker nisem strokovnjak, zato je res najbolje, da to stori hematolog ali osebni zdravnik. Navadno je pri levkemijah – kot slišim od bolnikov – krvna slika precej spremenjena na različnih vrstah krvnih celic. A res je najbolje, da vam izvide pogleda hematolog in komentira. Če bi bil sum na levkemijo, bi vas osebna zdravnica zagotovo poslala na nadaljnje preiskave z nujno napotnico ali celo v urgentni center.
Vprašala bi vas še, kje ste naročeni na pregled. V Ljubljani? Precej dolga čakalna doba se mi zdi.

Vse dobro in pogumno naprej. 🙂

Kristina Modic SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L http://limfom-levkemija.org/ http://nazajvzivljenje.si/ http://dajsenaseznam.si/ http://najboljsanovica.si/ FACEBOOK Skupaj na poti do zdravja: https://www.facebook.com/Skupaj-na-poti-do-zdravja-768520533244733/ [email protected]

Iskrena hvala za vas odgovor, ste me precej pomirili. Tako je, ja. Konec okt. sem prejela napotnico, datum pa je konec feb 2020. Sem sicer prejela tudi poziv, da si lahko izberem kateri drugi kraj, a sem se odlocila pocakat, saj sem iz LJ. Grem pa se samoplacnisko na en odvzem krvi, “just in case” ce se je karkoli spremenilo (upam, da na boljse). Ker obicajno sem imela na pregledih vrednost levkocitov okrog 4.4.

Lp 🙂

klasična medicina ni pozorna na zelo pomembno dejstvo: v kateri fazi je pacient, ko mu vzamejo kri. Če je pacient v konfliktni fazi, v fazi ko telo na nekem določenem tkivu, ali organu oboleva, so arterije v vazokonstrikciji- torej zožene in posledično oddajo “tekočino” v intersticij- medceličnino. Torej izgubijo samo plazmo, krvnih celic pa ne, zato so krvne celice zelo na kupu- zgoščene- plavajo v manj tekočine in je normalno, da v tej fazi pri takšnem pacientu najdejo tudi veliko več krvnih celic…ko pacient preide v fazo ozdravitve PCL (post conflict) pa se nasprotno arterije razširijo- vasodilatacija, razširijo se lahko do 5 krat. V tem primeru ima takšen pacient do 5 krat več plazme- tekočine, krvnih celic pa seveda enako količino kot normalno, vendar plavajo v več tekočine in pri odvzetju krvi potegnejo do 5 krat več tekočine in zato najdejo v krvi manj krvnih celic, katerih je lahko sicer enako število vendar so le te razporejene v več tekočine….upam, da se razumemo. Ta faza lahko traja tudi do 7 mesecev, odvisno koliko časa je trajala prva faza. Mi na bolnika gledamo celostno in ugotavljamo v kateri fazi je. Jaz na vašem mestu ne bi živel v strahu in samo spremljal kri. Kako pa je z ostalimi krvnimi celicami, trombociti in eritrociti? Ali lahko pripnete skeniran izvid krvi , seveda izbrišete svoje podatke….

Me zanima ce mogoce neki strokovnjak ve, kaj pomeni da so vsi izvidi krvi v meji normale a clovek star 68 let ima povecanje limfne node. Kako je to mozno? PET scan je bil narejen in so odkrili ‘trace radioactive uptake’ in lymph nodes. Kaj to pomeni?
hvala za odgovore sredno 2020!

New Report

Close