Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo ko je denar problem…

ko je denar problem…

Spostovani!
Naj vam opisem mojo situacijo. Pred enim letom sem v zelji da koncno pri 29 letih dobim aparat za spodnjo in zgornjo celjust odsla k ortodontki. Naredila mi je odtis in glede na hudo krive zobe in majhno celjust tudi predlagala da mi na levi strani osmice izruvajo, po potrebi pa se stirice. Osmice so mi potem tudi izruvali, tukaj pa se je cel postopek tudi ustavil. Ker me stanje mojih zob zelo moti, estetsko in tudi funkcionalno, sem se tudi sprijaznila da bom aparat nosila 2-3 leta. Naj se povem, da mi je pred desetimi leti moja zobozdravnica na mojo zeljo na zgornjih trojkah levo in desno naredila nekaksne prevleke, ker imam kar mocno rumene (naravno ne kaksnih oblog) zobe. Enkrat v zivljenju sem si zelela imeti lepe bele zobe. Tako mi je seveda tudi pobrusila omenjene zobe, tako da niti ne vem kako moji zobje izgledajo pod to prevleko. Med najstniskimi leti sem imela zaradi mojih zob kar precej travm, pravzaprav se nikoli nisem sprosceno nasmejala. Drugace imam samo tri plombe, lepe in zdrave zobe, vendar zelo nepravilen ugriz. Sedaj pa moje vprasanje. Verjetno ze kar slutite da je v vprasanju denar, kar sem napisala tudi v naslovu. Moja financna situacija se je mocno poslabsala in si niti v sanjah ne morem privosciti vec kot pol milijona drag postopek. Ali imam sploh kaksno moznost oz. ali obstaja kje kaksen ortodont, ki bi pomagal ljudem v financni stiski in s tovrstnimi tezavami? Hvala za vas odgovor.

Spoštovana noella,

žal moj odgovor ne bo spodbuden. Ko enkrat dosežete starost, ki jo zavarovalnica predpisuje za kritje stroškov ortodontske terapije, postanete samoplačnik. V današnjem, vse bolj finančno naravnanem svetu, boste težko dobili nekoga, ki se bo odpovedal omenjenemu zaslužku.
Pogovorite se z ortodontko, mogoče pride pri vas v poštev tudi terapija s snemnim aparatom, ki je sicer dolgotrajnejša, vsekakor pa dosti cenejša.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close