Ko iz muhe delamo slona

Pozdravljeni!

Stara sva 24 let, hodiva 8 mesecev, skupaj živiva dva tedna 🙂. Najina zgodba se je začela prelepo, na začetku z mojim oklevanjem, vendar sem kmalu ugotovila, da je on tisto kar hočem. Ljubim ga z vsem srcem, vse bi dala zanj. On je nekaj posebnega. Pozoren, romantičen, ljubezniv. Ima me neskončno rad, kar pokaže vsak dan. Je moški, ki je drugačen od vseh prejšnjih: vsak dan mi večkrat pove, da me ljubi, kuha mi, nabira mi rožice, posveča se mi na vseh področjih.
Preselila sva se, ker je bilo za oba življenje doma neznosno. Jaz se s svojimi nisem nikoli prav dobro razumela ali pa oni niso mene. Tudi pri njemu doma ni bilo dosti bolje. Predvsem so ga zaznamovali dogodki v njegovem otroštvu, ko nikoli ni dobil ljubezni, ki si jo je zaslužil. Mogoče se sedaj pri meni toliko trudi in končno vidi, da je trud lahko poplačan s tem, da mu ljubezen vračam.
Pravzaprav imam jaz problem, če ga lahko tako poimenujem. Že v otroštvu sem si obljubila, da bom drugačna od vseh ljudi okoli mene, da bo moj odnos s partnerjem boljši. Vseskozi sem bila namreč priča prepirom, zmerjanju, nespoštovanju, mulanju…skratka odnosom, ki se mi niso zdeli pravi. Vedno sem bila mnenja, da se morata partnerja pogovarjati o vseh stvareh, naj bodo še tako malenkostne, da se morata spoštovati, ne zmerjati. Mogoče si želim tisto kar vidim v filmih 🙂. Prav zato prihaja do problemov. Preveč silim v partnerja. Daj mi povej to, ono, zakaj mi ne poveš?!? Moje vprašanje: Ali je kaj narobe? Njegov odgovor: Ne, nič. Ampak nikoli nisem zadovoljna z odgovor in se kar silim naprej naj mi pove kaj je narobe. Sem takšna, da če zaslutim, da nekaj ne štima, takoj začnem drezati in ne neham, dokler mu ne poči film. Zakaj se ne morem sprijazniti z njegovim odgovorom? Zakaj ne morem razumeti, da ima vsak lahko slab dan in bi bil rad sam s sabo? In se ne počuti vedno tako, da bi govoril o problemih, ki ga morijo in z mano nimajo veze?
Moj drugi problem pa je strah pred prevaro! Ko vidim kaj vse se dogaja okoli mene, koliko je ljubimkanja, skrivanja in laganja, me stisne pri srcu in se močno bojim za naju. Kaj če spozna drugo žensko? Kaj če me prevara, zakaj bi me? Nočem ga deliti z drugo žensko. On mi zatrjuje, da ima kar je iskal, da me ne bo varal, ker v tem ne vidi smisla, da mi bo povedal, če bo med nama kaj narobe.
Povejte mi gospa Alenka, sem preveč negotova vase, preveč silim v stvari, ki jih ni? Nočem vsak dan delati prepir za stvari, ki so popolnoma nepomembne. Rada bi živela bolj neobremenjeno življenje, rada bi bila samo srečna.

Res je, kar pravite strašno ste negotovi vase. To je posledica vaših slabih izkušenj iz mladosti. Medosebni odnosi so lahko tudi zdravi, lepi, spoštljivi, ljubeči, prav taki, kot si jih želite. To se ne dogaja le v filmih, temveč tudi v resničnem življenju, če se najdeta partnerja, ki sta sposobna ustvariti tak odnos. Poleg sposobnosti za ljubezen pa potrbujemo tudi znanje za ravnanje v konkretnih situacijah in tega si je mogoče pridobiti. V knjižnici poiščite knjigo dr. Marijana in Tee Košiček Ljubezen in zakon raj ali pekel.
Obema pa bi koristil tudi pogovor s strokovnjakom.

Alenka B

New Report

Close