Knjige o jogi
Popolnoma se strinjam, tini. Vendar je, v začetku, marsikomu težko slediti izvorni jogijski literaturi, kot je Bhagavat Gita, saj je sanskrt, iz katerega je prevedena, zelo “koncentriran” jezik, lahko bi mu tudi rekli “destilat”. Potrebno je, v začetku, seči po nekomercialnih avtorjih, ki so ta destilat razredčili v nam razumljivejši jezik. Zato priporočam Martina Kojca, Garryja Zukava, Deepak Chopro in seveda, Kahlila Gybrana za bolj poetične dušice.
V nadaljevanju nas Sri Aurobindejeva INTEGRALNA JOGA ponese v jedro izvorne jogijske filozofije, psihologije in fiziologije, Saraswati pa je tako ali tako katekizem, ki sodi na nočno omarico…….
Oj!
Igor HCL,
Joge sem se začel učiti sam po knjigi Učim se joge (Lysebeth).Osvojil sem kar nekaj iz knjige, a bi bilo dobro imet učitelja, sam se ne vidiš in ne veš, če kaj delaš narobe.
Ker je veliko komercialnih učiteljev, kako izbrati pravega, pa kakem ključu?
Prosim za nasvet, če poznate koga v našem koncu.
Sem iz Banovec, Pomurje.
Učiti se joge iz knjig je nemogoče, čeprav nekateri avtorji ( dragih knjig na Zahodu ) trdijo včasih drugače. Ni problem naučiti se nekaterih položajev. Združiti v pametno celoto te položaje, dihanje, mante in meditacijo, pa je absolutno delo za učitelja v živo.
Prekmurje imam rad in sem s svojimi skupinami tam vsako leto na ODMIKU ( retreat ), vendar bi vam težko svetoval pravega učitelja na vašem koncu. Gotovo pa ne boste pogrešili, če se, za začetek, obrnete na Društvo JVVŽ ( Joga v vsakdanjem življenju ), ki deluje tudi v Murski Soboti in ima vadbo 3 x tedensko. Kontaktirate jih lahko na lokaciji: Osnovna šola IV, Trstenjakova ulica 71.
Kontakt: tel. 02/530 46 13, 041/707 269, e-pošta [email protected] . Učiteljice Rozika, Majda, Sonja, Karmen in Tanja vam bodo najbolje vedele svetovati, na kateri stopnji bi bilo pametno začeti.
Forum je zaprt za komentiranje.