knjiga za pomoč pri alkoholizmu

Spoštovani!

Rada bi, če mi lahko svetujete kakšno knjigo v zvezi z alkoholizmom nasploh, pa o pomoči družinskim članom alkoholika. Rada bi pomagala prijateljici, katere mož je na “dobri” poti da popolnoma zabrede, kljub ljubki družinici, ki so si jo ustvarili.

Sama imam nekaj izkušenj na tem področju, saj je brat zdravljen alkoholik (pred cca 10 let ), a je po enem letu začel spet piti. Vključen je bil v družinsko zdravljenje, a kaj, ko smo si vsi drugi bolj prizadevali kot pa on – ni se torej sam odločil za drugačno življenje, ampak je samo nam hotel ustreči. Sedaj je hudo bolan – rak na limfnih žlezah, razširjen deloma na pljuča in vranico. Po kemoterapijah nekaj časa ni pil, sedaj spet, vendar je zdr.stanje kar stabilno.
Naj bodo te vrstice tudi za tiste, ki morda preradi pogledajo v kozarec in kadijo. Žal, oboje je “vstopnica” za omenjeno bratovo pot. Hudo je, ker pa imamo te ljudi ravno tako radi in smo z njimi, pa jim težko pomagamo, če ni v njihovem interesu.

Nekoliko sem zašla, res bi rada kakšno novejšo knjigo oz. njen naslov.

M.P.

pozdravljena!

Preprosto, jasno,kratko in jedrnato je bolezen alkoholizma opisan v knjigi “ALKOHOLIZEM” , napisal pa jo je dr. MOŽE, mislim da dela v Psihiatrični bolnišnici Idrija, kjer tudi zdravijo bolezni odvisnosti.

Lep pozdrav in srečno vsem vpletenim!

Najboljše knjige o zdravljenju alkoholizma je napisal dr.Janez Rugelj.

New Report

Close