Najdi forum

KLOPI

Če koga zanima ali pa še ne ve.

---------------------------------------- Novi štajerski pregovor: Kjer je dim, tam je tudi radar

Hvala.

Hmm, kolikor vem, odstranjevanje z oljem ni priporočljivo, saj ga tedaj zdražiš in spusti slino z boleznijo vred še prej vate. Važna je le čimprejšnja odstranitev.

raglja

p.s. hči je ravno prestala 14 dnevno terapijo zaradi borelije. Se res ni za hecat!

Kaj pa to je OK, da ga z lakom za nohte premažeš in malo počakaš in nato odstraniš?

Ma ti klopi so sranje.

Najbolje naj bi bilo, da s posebno pinceto (tako, ki ima malo vzmet, da sama drži) klopa primeš čim bližje ob koži, nato pa vrtiš v smeri urinega kazalca, dokler se ne sname.

Tovrstne plastične pincete prodajajo v trgovinah za male živali.

Po mojih izkušnjah zadostuje navadna pinceta, vendar ga moraš izpuliti hitro (da se ne razdraži in takrat spusti veliko sline naenkrat v tvoj krvni obtok – tole je bolj rekla – kazala, v ta del nisem čisto zihr) .
Gotovo pa vem, da z navadno pinceto preprosto primeš klopa in ga potegneš ven – nobenega vrtenja, pa v levo, pa v desno itd. Kar nekaj sem jih tako potegnila ven, nič se niso zatrgali, nobene rdčine na tistem mestu. Sem se pa res potrudila, da vse skupaj od dotika pincete ni trajalo več kot par sekund.

Jaz ga z navadno pinceto nahitro zasukam v desno in gre takoj ven.

New Report

Close