klop

Moj mož je imel pred 2 letoma klopa, naredil se mu je rdeč fllek, ki se je širil in nato po nekaj dneh izginil( kot kak rdeč obroč okrog mesta pika). Bila sva na morju in sva mislila da je morje to kao pozdarvilo. Sedaj sva rekla , da je bolje da gre k zdravniku za vsak slučaj, pa me zanima, ali je morda po dveh letih v primeru okužbe že preveč zamujeno za zdraljenje=?

Spoštovani!

Ne. Seveda pa bo poprej potrebno pregledati kri na pristonost protiteles proti bakteriji, ki bolezen povzroča, saj je zdravljenje smiselno le v primeru še aktivne okužbe.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Kako to mislite- če okužba ni več aktivna- pa ni nevarna?

Če ni povzročitelja v telesu, ne more delati škode.

Janko Kersnik