klomifenčice,dabroston, metformin, klomifen
pozdravljena!
me veseli, da si odprla temo, kjer smo lahko vse “tabletomanke” na enem kupu 🙂
no sicer meni ni več do heca, ker je moja situacija precej klavrna, amapak ne bom jokala v kotu. sem že krepko prek 30 in sem imela že marsikaj od klomifena, do dabrotstona, cikloproginove, orgametrila. pa še bi se našlo. s clomidom mi ni ravno fajn, po njem imam precej bolečin, trebuh pa napihnjen kot balon, in tudi zame ni dobra izbira ker imam že tako tanko sluznico. zaenkrat smo brez uspeha kar se tiče ovulacij, ker se pri meni ne odvije tudi ob zelo visoki dozi. zdaj me čaka še en ciklus s clomidom, UZ in punkcija foliklov (ker moramo videt ali je sploh kaj notrti). nato pa najbrž še injekcije gonadotropinov in potem tudi na neplodnostni dvignejo roke od mene. moram pa rečt da se po enem letu filanja z ranoraznimi hormoni v bikovskih dozah (brez uspeha) že pravzaprav veselim konca in se bom sprijaaznila z dejstvom, da bom mamica edinčka (bogu hvala da imamo vsaj enega)
ampak pri meni je težava predvsem v tem, da moje hormonsko stanje kaže zaključek rodne dobe (in potem noben spodbujevalec ne more prisilit jajčnikov v delovanje) tako, da je treba gledat vse skupaj, ker sicer bi bil klomifen najbrž okej. bolje pri tistih s tanko sluznico je menda femara.
še vedno pa seveda upam, da tistih nekaj % možnosti za srečen konec pade na plodna tla.
držim pesti za vse in lep pozdrav!!!!