Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Partnerska in družinska posvetovalnica Klinično psihološko mnenje – NUJNO

Klinično psihološko mnenje – NUJNO

Pozdravljeni!

Z možem sva iz CSD-ja dobila obvestilo z naslednjo vsebino:
Obveščamo vas, da se bo kot dokaz v ugotovitvenem postopku pridobilo tudi izvedeniško mnenje o primernosti staršev za izvrševanje roditeljskih pravic nad mladoletnima otrokoma.
Tukajšnji CSD bo izdal sklep, s katerim bo za izdelavo klinično psihološko izvedeniškega mnenja določena izvedenka XY s.p. iz ……..

Kot stranka v postopku imate možnost, da se v skladu s 3. odstavkom 190.čl. Zakona o splošnem upravnem postopku v roku 5 dni od prejema obvestila izjavite o izboru osebe izvedenca.

Glede na zgoraj napisano naju zanima, kaj naj storiva, kako naj se obnašava, kaj naj poveva, … Ima kdo že kakšne podobne izkušnje? Omenjena predlagana izvedenka je iz istega kdraja kot CSD.

Že vnaprej najlepša hvala za vsak nasvet.

Pozdravljeni, Družina!

Vaše vprašanje je zelo specifično in bi verjetno spadalo pod kakšen drug forum, poleg tega pa manjka še precej podatkov, da bi si lahko ustvarili pravo sliko, tako, da vam osebno žal ne znam pomagati. Morda pa ima kdo od uporabnikov kakšne izkušnje in jih bo uspel podeliti z vami.

Iz vašega vprašanja je sicer razbrati precej stiske, nemoči, strahu in dvomov. Verjetno se o konkretnem postopku lahko pozanimate pri strokovnih delavcih CSD-ja (iz vašega kraja, morda pa pokličete tudi na kak drug CSD). Vendar bi bilo po mojem mnenju verjetno bolj kot dvom v strokovnost dela CSD-ja (oz. izvedencev) na mestu vprašanje kaj še narediti, da pomagate svojim otrokom oz. sami sebi (kot staršem), da boste uspeli še bolj začutiti stisko otrok in starševsko odgovornost zanje. Morda bi vam-a bila pri tem dobrodošla pomoč zakonskega in družinskega terapevta.

Vse dobro vam želim.

Jerneja Dimec, spec.zakonske in družinske terapije [email protected] Družinski inštitut BLIŽINA 03/492-55-80 CELJE 040/573-720 JESENICE www.blizina.si