Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Klima, mobilna klima, razvlaževalec?

Klima, mobilna klima, razvlaževalec?

Živim v bloku, kjer je (nevprašajtezakaj) dogovor, da se klim na vidno mesto ne daje. Torej ostane možnost za montažo le v loži, ki je pri meni zaprta z drsnimi stekli. Kar seveda spet ne bi bilo idealno… Na ložo mejita edini dve sobi v stanovanju, ena z oknom, druga z balkonskimi vrati in oknom ki se ne odpira.Steklene površine torej zavzamejo celoten del med ložo in balkonom. Zidu ni. Zato ne vem, kje bi mi mojster sploh lahko napeljavo pripeljal do ene ali druge sobe?. Nad okenskim okvirjem tudi ni zidu, je le še plastika (ala okenski okvir) do stropa.

Drugi problem ki ga vidim je, da če klimo dam na stransko steno lože, stekla imam med delovanjem seveda odprta, kljub temu mi bo klima pošteno ogrela balkon. Zvečer bo zaradi večernega sonca in gretja klime balkon najbrž razbeljen. Da jo montiram na strop? Da piha ven?

Stanovanje ima Z lego. Čez dan je v njem znosno, vroče postane zvečer, zlasti če je soparno. Torej ravno takrat, ko sem doma. Sama vročina me niti toliko ne moti, bolj vlaga. Zato sem že razmišljal, če bi kaj pomagal razvlaževalec?
Ali morda mobilna klima, ki bi jo imel v loži, prižgano tiste 2 uri zvečer, max.30 dni na leto (poleti sem kar nekaj odsoten). Poznam vse pomanjkljivosti mobilne klime, od neekonomičnosti, glasnosti, zagate z odvodom zraka… Bi sploh mi toliko ohladila ložo, da bi z odpiranjem okna in balkonskih vrat tudi ohladil in razvlažil sobi?

Hvala za vsak nasvet. Verjetno vam je jasno, da tole res ni moje področje. 🙃

kaj pa klima bre zunane enote? 2 luknji v steno in to je to. Je pa res, da je notrana enota dokaj zajetna

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

New Report

Close