Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Klescni porod in vrecka za urin.

Klescni porod in vrecka za urin.

Zdravo

Sprasujem za mamico, ki se ni odpirala. Prejela je tudi EP, ker se ni odpirala po 30 urah so hoteli narediti carski rez in so ji dali blokado, ob pregledu ugotovili da je odprta 10 cm in izvedli klescni porod.

Problem je, ker ima vrecko za urin, ze 10 dan po porodu in ga jo bo imela se kaksne 2 tedna, ce ne bo bolje pa sledi operacija ledvic. Je zelo zaskrbljena, ce bi morala ziveti vse zivljenje z vrecko in zapada v depresijo. Prosim vas za mnenja ali se bo to uredilo cez cas. Hvala in lp.

Spoštovani,

če smem, bi vas prosil za malo več pojasnil. V Sloveniji kleščnega poroda že precej časa(vsaj 20 let) ne izvajamo in nas je le nekaj, ki smo ga kdaj izvedli ter bi ga morda še znali izvesti, če bi se izkazala izjemna potreba po njem. Zato me čudi, kje bi utegnila omenjena porodnica roditi pri nas, da bi pri njej izvedli forceps in kaj je botrovalo odločitvi, da se poroda ne konča z vakuumsko kapico, ki je do obeh, tako ploda kot nosečnice bolj nežna in manj nevarna. Kot drugo bi moral vedeti, do kakšnega zapleta je pri tem prišlo, kajti urinski kateter se po porodu za dalj časa uporabi le, če pride do poškodbe sečil (mehurja, sečevodov), do česar pri kleščnem porodu lahko pride, če se ga ne izvede skrajno previdno in z obilo občutka, po obveznem predhodnem izpraznjenju sečnega mehurja in zgolj, če so zanj res izpolnjeni vsi pogoji(ti so bolj striktni kot za vakuum). Že v kratkem opisu poroda omenjene nosečnice je nekaj čudnih podatkov, ki bi lahko kazali na strokovno sporno vodenje poroda (porod pri prvesnici traja v povprečju 8 ur, če traja dalj kot 12 ur ali odpiranje MV od 3 cm dalje počasneje od v povprečju 1cm/h, je nekaj verjetno narobe. 30-urnih porodov danes ne bi smelo več biti, da se tak porod zaključi s klešči je pa še posebej zaskrbljujoče in vredno dodatne strokovne presoje. Lahko mi pišete tudi v zasebni predal, ker takšne reči v bistvu niso za javno razpravo.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close