Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina klebisella

klebisella

Pozdravljeni.

Ne vem na koga naj se obrnem. Skrbi me za svojo 10 mesečno hčerkico. Pri rednem pregledu urina so odkrili povečano klebsiello. Prav tako pri ponovnem odvzemu. Na rezultate tretjega odvzema pri nefrologu, še čakamo. Bili smo tudi na UZ ledvičk in kaže, da je ok, razen napihnjenega črevesja.
Od kod se je bakterija vzela mi ni jasno, saj sem brala, da se to lahko dobi v bolnišnici oz. če je oseba katetirizirana. Hčerkica je bila sv bolnišnici samo ko se je rodila. Pri 4 mesecih že imela kontrolo urina. Takrat je bilo vse ok.
Skrbi me, da bi se ta bakterija razširila še kam, čeprav mi nobeden ni nič razložil, me opozoril.. Kakšni bi bili znaki, če je prisotna tudi v prebavilih? Imamo namreč hude težave s prebavo – napenjanje, plini, ne glede na zaužito hrano. Imamo tudi potrjeno alergijo na jajca, se tega strogo držimo, tudi ostala živila so osnovna, prva živila, pa nič bolje. Vprašanje o klebsielli sem že zastavila na forumu pediatrija, pa pediatrinja ni vedela odgovoriti. Veste mogoče vi kaj več?

Vnaprej hvala za kakršnokoli informacijo.

Spoštovani!

Klebsiela se lahko razširi iz črevesa. Dokler ne povzroča težav, bo verjetno na mestu le opazovanje. Tako majhni otorci morajo biti malo bolj pod nadzrom, kot sicer večji, ker je ob vsaki bolezni alhko potek hujši. Trenutno pa ni kaj ukreniti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close