klasična ali montažna

Kupujemo hišo na ključ. Na terenu je poplava raznih hiš, zato nas zanima katero je bolje izbrati klasično gradnjo ali montažno. Kakšne so prednosti in kakšne slabosti.

Hvala za vašo pomoč.

koki70,
montažne, ki so za preprodajo nisem veliko opazil na trgu. Zidanih je kar veliko.
Zidane verjetno niso dokončane ampak samo 3-4 faza. Tu imaš nekaj možnosti o spremembah sten ( pregradnih/nenosilnih). Ostalo bolj kot ne končano. Izolacija v strehi; tlaki morda kvalitetnejšo izolacijo,…….
Pazi na papirje; da bodo urejeni!

Hiša na ključ, da bi se prodajala , pa še nova za povrh??
Še nisem srečal investitorja, da bi mu bila nova na ključ všeč. Drugo so bloki.

LP

Živjo

Huh o kakšnih finančnih okvirjeh pa se pogovarjamo?
Na ključ bo montažna hiša dražja kot zidana verjetno.
Kar se tiče pa udobja se mi zdi pa montažna boljša.

Sam sem 2018 postavljal skeletno hišo
300m bruto površine 250m2 neto pritličje in mansarda garaža 50m2
Za plac, hišo in garažo sva z ženo dala cca 250k€ brez pohištva (150k€ kredit na 20let, 100k€ lastnih sredstev). To nanese 833€/m2
Se pa nahajava 30km iz Ljubljane.
Na hiši sem naredil sam samo da sem, našvasal vso hidroizolacijo in naredil podkonstrukcijo za stopnice vse ostalo so naredili podizvajalci.

Drugače pa bo če se boš sam malo poglobil in sam skoordiniral podizvajalce.

Z zidanimi pa nimam toliko izkušenj.

Lp
Luka

Glede tega smo na forumu napisali že kar nekaj mnenj. Ne bi omenjala poimensko proizvajalcev. Sigurno pa se ozirajte na tiste, ki imajo vse certifikate in upoštevajo vse standarde za svoj izdelek, ne samo za materiale.
Generalno pa pri obeh variantah – poiščite ponudnika, ki vam nudi vse v kompletu, garancije in izvedbo za celoto, da se vi osebno ne ukvarjate z vsako fazo in delom posebej.
Da je zadeva dobro izvedena je pravo izhodišče dober projekt, ki je vam pisan na kožo in na vaše želje in ne prilagojena tipska varianta, za katero ponudnik nima želje po spremembah in vam vsako zaračuna. Naenkrat jo preplačate.
Usklajevanje in vodenje projekta, nadzor ima svojo ceno, predvsem pa veliko časovno komponento, ki je neprecenljiva. In če zadevi strokovno niste kos in niste izobraženi v teh vodah, potem se tega ne lotevajte sami, ker je na koncu investicija brez kontrole in neracionalna.
Priporočam konkretne pogovor s projektantom, ki mu zaupate in poiščite za vas primerno rešitev. V poteku projektiranje pa primerljive ponudbe na enaki osnovi, da boste vedeli pri čem ste. Tako bo odločitev lažja, predvsem pa jasna.

New Report

Close