klamidija/infekcija urina
Spoštovani! Vem, da imate veliko dela z odgovovarjanjem na naša vprašanja, vendar tudi pri iskanju starejših tem nisem našla odgovora na moje težave. Stara sem 27 let, rodila še nisem, z možem se trudiva tri mesece za zanositev. Vem, da je to še prekratek čas za kakršno koli “paniko”, pa vendar imam nekaj vprašanj. Zanima me kakšna je razlika v simptomih pri kladimiji oziroma infekciji urina. Zadnjo M sem imela 1.3., ko naj bi nastopila ovulacija, ki jo ponavadi čutim kot rahlo bolečino v predelu trebuha, sva imela spolne odnose, po katerih sem imela pekoč občutek okrog nožnice, naslednjih dneh pa pekoče bolečine pri uriniranju, za katere sem predvidevala, da bodo minile od pitju ursi čaja-ponavadi (imela sem infekcije urina nekajkrat na leto, jemala sem tudi Primotren). Pekoče uriniranje je ponehalo, imam pa že več kot en teden še vedno bolečine v predelu mehurja, na njegovi levi in desni strani, kot nekakašno špikanje, ki traja cel dan in je še bolj občutno zjutraj, ko izpraznim mehur po celi noči. Mož je zaradi bakterij v urinu jemal Primotren pred približno mesecem dni. Včasih imam pri spolnem odnosu bolečine, kot da imam nekakšno bulo noter in čutim napihnjenost, ki pa ponavadi čez nekaj časa mine. Zanima me ali je glede na moje simptome lahko zagotovo reči, da gre za uroinfekt, čeprav bolečine v spodnjem delu trebuha ne pojenjajo kljub pitju velikih količin čaja oziroma ali je možna infekcija s klamidijo ter ali mi lahko ginekolog naredi test na mojo željo. Pa še tole, upala sem, da sem mogoče tokrat le zanosila, je pa za CB še nekaj dni prezgodaj, če bolečine ne bodo ponehale bom šla k ginekologu, vendar bi rada vaš odgovor na moje vprašanje.
Najlepša hvala za vaš čas in vašo potrpežljivost,
Pika