Kje (za vraga) naj dobim ginekologa?
Imam naslednji problem:
Pred kratkim sem se priselila v LJ, za Bežigrad. Pravkar sem izvedela, da sem noseča in zato takoj stopila v akcijo za izbiro novega ginekologa v LJ, da se mi ne bo treba v nosečnosti vozit k staremu 40 km daleč.
No, prva izbira je bil ZD Bežigrad, kjer so me takoj odslovili, da ne sprejemajo novih pacientk in da naj pokličem v ZD Šentvid. No tam so mi zelo prijazno povedali, da sprejemajo samo pacientke iz Šentvida in da naj kar lepo pokličem nazaj v ZD Bežigrad. Tam so mi spet povedali, da nima veze če živim za Bežigradom…
Skratka, kaj je zdaj to? A mi ostanejo samo še privat ginekologi? (hm, to bi bilo v nosečnosti najbrž precej drago).
Prosim svetujte mi kaj narediti.
V ZD Bežigrad ginekologinja Lena Žigon sigurno še sprejema nove pacientke. Dimnikova pa ne (verjetno si klicala k njej). Je pa na vratih ginekološke ambulante prav obešen list, na katerem je napisano, kateriginekologi iz ZD Ljubljana (po vseh enotah) še sprejemajo nove pacientke (mislim, da jih je kakšnih 8, med njimi tudi dr. Žigon iz Bežigrada).
Klicala sem k Žigonovi. Baje so pred kratkim dobili cca. 2000 novih pacientk iz Rudnika, ker je tam umrla neka ginekologinja (malo se mi zdi, da mi je sestra to naložila).
Se pa več ne sekiram. Včeraj sem stopila v resno akcijo in klicala kar vse ginekologe po spisku. Dobila sem ginekologa – privat s koncesijo in sem zadovoljna.
Hvala za odgovor in LP.